Joulu ei tunnu joululta ilman laatikoita. Yhden suosikki on porkkana, toisen lanttu, kolmas rakastaa perunaa. Mutta miltäpä maistuisi vaihteeksi vaikkapa iloinen bataattilaatikko?

Joulu on monille vuoden odotetuin juhla. Tunnelmointi käynnistyy jo marraskuussa, kun kauppojen hyllyt täyttyvät konvehtirasioista ja kaupunkeihin sytytetään välkehtivät jouluvalot. Viimeistään joulukuussa ahkerat kotikokit alkavat kaivaa reseptivarastojaan. Millaisilla herkuilla joulupöytä katetaan tänä vuonna? Laitetaanko tarjolle tuttua lanttulaatikkoa tai imellettyä perunalaatikkoa – vai maistuisiko vieraille räväkämpi sinihomejuusto-bataattilaatikko?

Myllyn Paras tarjoaa jokaiselle joulukokkaajalle parhaimmat reseptit niin perinteisiin kuin moderneimpiinkin jouluruokiin. Myllyn Parhaan testatuilla resepteillä onnistut varmasti!

Joululaatikot valmistuvat helposti

Joululaatikoiden valmistus on monelle tapa laskeutua joulun tunnelmaan. Miten mukavaa onkaan häärätä keittiössä ja nuuhkia uunista leijailevaa porkkanan tuoksua!

Toisista laatikoiden teko saattaa etukäteen tuntua vaikealta urakalta. Niinpä yllätys saattaakin olla melkoinen, kun käärii hihat ja huomaa, miten helposti perinteiset laatikot saa pyöräytettyä. Reseptiä kannattaa kuitenkin noudattaa tarkasti ja maistaminen on kaiken ruoanlaiton A ja O.

Muistathan myös, että laatikoiden valmistuksessa voi välillä myös oikaista. Kiireettömämpi kotikokki loihtii porkkanalaatikon tuoreista porkkanoista, mutta laatikko valmistuu yhtä hyvin porkkanasoseesta.

Tuunaa laatikot uuteen kuosiin

Vaikka perinneruoat maistuvat vauvasta vaariin, kaipaavat jotkut porkkana-, peruna-, ja lanttulaatikoihin välillä pientä piristysruisketta.

Myllyn Parhaan kaali-porkkanalaatikossa porkkana saa kaverikseen rapisevan kiinankaalin, hunajaisessa porkkanalaatikossa siirappi on vaihtunut hunajaan. Riisikasvislaatikossa loistaa puolestaan porkkanan tai punajuuren lisänä jouluinen puuroriisi.

 Rohkeimmat kokkaajat tarjoavat perinteisten juuresten rinnalla uudempia tuttavuuksia. Ihana bataatti-sinihomejuustolaatikko viettelee jännittävällä makuyhdistelmällään, punajuurilaatikko on iloinen väriläiskä joulupöydässä. Kokeile uusia herkkuja jo tänä jouluna!

Laatikot voi myös pakastaa

Jos joulun aluspäivät ovat kiireisiä, kannattaa muistaa, että laatikot voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen pakastuksen kestävässä vuoassa, sillä ne viihtyvät pakkasessa hyvin. Ota laatikot hyvissä ajoin sulamaan ja asettele ne tarjolle sopiviin, laakeisiin vuokiin. Kauniin väriset laatikot eivät koristeita tarvitse.  

Laatikoiden rinnalla voi tarjota vaikkapa perinteistä jouluinkkua, rosollia, kaloja ja jouluista mallasleipää. Jälkiruoaksi voi valita esimerkiksi joulutorttuja, pipareita, kauraisia joulukarkkeja tai iki-ihanan joulukakun.

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä