Täytteeseen on käytetty esikypsytettyä ohraa kalan kanssa. Esikypsytetty ohra tuo piirakkaan täyteläisen maun. Esikypsytyksen ansiosta ohra kypsyy samassa ajassa kuin riisi.
Ainekset noin 6:lle annosta
Ohje
-
Ota taikina sulamaan. Valmista täyte. Keitä Puuroriisiä kalaliemessä noin 15 min tai Esikypsytetty Ohrasuurimoita n. 30 min. Lisää valkosipulituorejuusto, tilli, pilkottu kirjolohi ja munat. Sekoita täyte tasaiseksi.
-
Käytä kalanmuotoista piirakkavuokaa, jos sellainen on, ja painele puolet taikinasta piirakkavuoan pohjalle (voit valmistaa piirakan myös muun malliselle piirakkavuoalle).
-
Levitä täyte pohjalevylle ja kaaviloi lopusta taikinasta vuoan kokoinen kansi piirakalle. Pistele tai tee saksien kärjillä "kalansuomuja" ja silmä ja suu kalalle. Voitele munalla. Paista 225 asteessa 20-30 min kauniin keltaiseksi.
Katso myös maukas Lohipiirakka ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia lohipiirakkareseptejä.
VINKKI: Voit tehdä samalla ohjeella pikkupiiraita muffinipellille.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Voiko paistetun piirakan by Anonymous (not verified)