Lohipihvit tai -pyörykät

Lohipihvit tai -pyörykät

Jauhetusta pakastekalasta tai lohisäilykkeestä saat vaihtelua ruokaan tekemällä niistä itse kalapyöryköitä tai -pihvejä. Ruiskorppujauhon maku sopii mainiosti kalan kanssa, mutta jos haluat vaalean värin kalapihveille, käytä tavallista korppujauhoa. Taikinan voi tehdä kätevästi sipulikeittoaineksista tai omin maustein. Voit kypsentää Lohipihvit tai -pyörykät paistinpannulla tai uunissa. Kypsymisaikaan vaikuttaa pyöryköiden/pihvien koko ja paksuus.

noin 12 pihviä tai 20 pyörykkää
dlMyllyn Paras Korppujauhoja
tai Ruiskorppujauhoja
2dlkermaviiliä
1muna
½kgjauhettua (pakaste)kalaa tai kalasäilykettä (esim. lohta)
Lisäksi taikinaan:
1sipuli hienonnettuna
1tlsuolaa
½-1tlsitruunapippuria
¼tlvalkopippuria
½-1tltimjamia tai tilliä
TAI:
1pssipulikeittoaineksia
1dlvettä

Valmistusohje

Sekoita korppujauhot kermaviiliin, lisää muna ja jauhettu kala. Kalaksi sopii niin tuore kuin pakastekala jauhettuna, myös säilykekalaa on kätevä käyttää. Lisää maustavat aineet taikinaan tai käytä sipulikeittoaineksia, joita olet hetken turvottanut vedessä. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä tai pihvejä. Kypsennä paistinpannulla tai 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15-20 min kauniin väriseksi. Tarjoile Myllyn Paras makaronin ja kastikkeen kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)