Maukkaat italialaiset kalapyörykät

Polpette di tonno eli italialaiset tonnikalapyörykät on perushelppo, mutta silti herkullinen arkiruoka.
Rapeapintaisten kalapyöryköiden ainekset koostuvat ruokakaapin peruspilareista, joten tämä nälkäkiukun tilkitsevä arjen pelastaja -ruoka onnistuu usein ilman kauppareissuakin. Pyöryköihin on myös tilaisuuden tullen kätevää hyödyntää edelliseltä aterialta ylijäänyt perunamuusi ja tonnikalan voi halutessaan korvata jollain toisella kalasäilykkeellä. Esimerkiksi varmasti eettiset kotimaiset kalasäilykkeet ovat hyvä vaihtoehto kansainväliselle tonnikalalle.
Mainio tapa maustaa pyörykät on pyöräyttää ne tavallisen korppujauhon sijaan valmiiksi maustetussa Myllyn Paras maustekorppujauhossa.
Polpette di tonno Kalapyöryköiden ainekset
Aineksista valmistuu noin 30 keskikokoista kalapyörykkää
300 g tonnikalaa öljyssä, tai muuta kalasäilykettä
n. 400 g perunoita
50 g Myllyn Paras Korppujauho
1 kananmuna
0,5 tl suolaa
1-2 dl Myllyn Paras Maustekorppujauho
Oliiviöljyä
Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja muussaa ne tasaiseksi.
Sekoita kulhossa korppujauhot ja suola. Lisää mukaan kalasäilyke, kananmuna ja lämmin perunamuusi. Lisää tilkka perunoiden keitinvettä ja sekoita ainekset yhtenäiseksi massaksi.
Mittaa noin desi maustekorppujauhoa laakeaan kulhoon tai lautaselle.
Pyöräytä taikinasta halkaisijaltaan noin 3 cm palloja ja kieräytä niitä korppujauhoissa niin, että ne ovat kauttaaltaan jauhon peitossa. Lisää korppujauhoja astiaan tarpeen mukaan.
Asettele kalapyörykät leivinpaperilla peitetylle uunipellille parin sentin päähän toisistaan.
Suihkauta pyöryköille hiukan oliiviöljyä ja paista uunissa 200 asteessa noin 10-15 minuuttia. Ota pelti uunista, kun pyörykät ovat ruskistuneet ja pinta rapeutunut.
Tarjoa kalapyörykät esimerkiksi polentan, riisin tai salaatin kera. Valmista aterialle esimerkiksi raikas kastike sitruunamehulla maustetusta ranskankermasta tai kermaviilistä.
Kommentteja ja keskustelua