Tonnikalapastasalaatti
Tämä tonnikalapastasalaatti on hieman erilainen kuin tonnikalaa sisältävät pastasalaatit yleensä. Pasta pyöritellään itse tehdyssä tilliöljyssä, johon makua antaa tillin lisäksi myös ruohosipuli ja valkosipuli. Näin tehtynä pastasalaatista erottaa hyvin käytetyt raaka-aineet ja se on värikäs.
Tonnikalapastasalaatti on helppo valmistaa vaikka lounaalta tai illalliselta ylijääneestä pastasta. Kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja pastasalaatti on vaikka heti valmis herkuteltavaksi. Tämä tarjoillaan kylmänä, joten se sopii täydellisesti kesäpäivän lounaaksi tai esimeriksi juhlissa tarjottavaksi ruokaisaksi salaatiksi.
Pastan marinadiksi tehtävä tilliyrittiöljy ja lopuksi salaatin joukkoon puristettava sitruunamehu antavat ihanaa makua ja raikkautta tälle herkulliselle pastasalaatille.
Värikäs tonnikalapastasalaatti
250 g Myllyn Paras kierrepastaa
(suolaa)
Tilliöljy
10 g tuoretta tilliä
5 g ruohosipulia
3/4 dl ruokaöljyä
1 pieni valkosipulinkynsi
maun mukaa suolaa maun mukaan rouhittua mustapippuria
300 g tonnikalaa öljyssä
½ punainen paprika
½ keltainen paprika
1 kesäsipuli
50 g baby pinaattia
1 sitruuna
Keitä pasta paketin ohjeen mukaan runsaassa suolatussa vedessä noin 7 minuutin ajan. Valuta keitetty pasta lävikössä. Kaada kulhoon.
Valmista pastan keiton aikana tilliöljy mittaamalla teholeikkuriin tai - sekoittimeen yrtit, öljy sekä pieni valkosipulinkynsi. Pyöräytä ainekset koneessa tasaiseksi tilliöljyksi ja lisää öljy keitetyn pastan joukkoon. Anna jäähtyä.
Avaa tonnikalapurkit ja valuta ylimääräinen öljy pois. Lisää tonnikala pastakulhoon. Pilko paprikat ja kesäsipuli. Lisää joukkoon vielä babypinaatti. Sekoita kaikki pastasalaatin ainekset sitruunaa lukuunottamatta sekaisin. Halkaise sitruuna ja purista toisesta puolikkaasta sitruunamehua pastasalaatin joukkoon.
Leikkaa toisesta sitruunan puolikkaasta koristeita salaatin reunalle. Lisää vielä halutessasi hieman tuoretta tilliä salaatin päälle ja salaatti on valmis tarjoiltavaksi.
Kommentteja ja keskustelua