Feta-pinaattipasta

Näin lämpiminä kesäpäivinä maistuu lounaaksi erilaiset viileät ruoat. Tämä herkullinen pasta-annos sopiikin täydellisesti kesälounaaksi tai vaikka juhlapöytään tarjolle.
Tämän reseptin makumaailmassa yhdistyy tuore pinaatti, fetajuusto ja puutarhan tuoreet yrtit. Voit valita yrtit oman maun mukaan. Voisin suositella tähän muun muassa basilikaa, timjamia, persiljaa tai ruohosipulia. Voit tehdä yrteistä juuri omaan makuusi sopivan yhdistelmän. Mausteinen yrttiöljy toimii tässä marinadin tapaan. Lisäksi feta ja pinaatti täydentävät yrttisen pastan makua.
Reseptissä on käytetty pastana Myllyn Paras Kierrepastaa, joka on täysin kotimaisesta viljasta valmistettu pasta. Samasta sarjasta löydät myös putkipastan ja simpukkapastan. Kierrepasta kypsyy kiehuvassa vedessä seitsemässä minuutissa, ja on mukavan kokoinen pasta erilaisiin ruokiin ja pastasalaatteihin.
Viileä feta-pinaattipasta
500 g Myllyn Paras Kierrepastaa
Yrttiöljy
1 ½ dl ruokaöljyä
noin ½ dl tuoreita yrttejä
1 iso valkosipulinkynsi
suolaa
rouhittua mustapippuria
40 g babypinaattia
150 g fetajuustoa
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan kiehuvassa vedessä noin seitsemän minuutin ajan. Valuta siivilässä ja kaada kulhoon. Anna pastan jäähtyä hetki.
Mittaa sillä aikaa tehosekoittimeen valitsemasi ruokaöljy, tuoreet yrtit sekä valkosipulinkynsi. Pyöräytä ainekset sekaisin. Mausta vielä maun mukaan suolalla ja mustapippurilla. Kaada yrttiöljy pastan joukkoon ja sekoita.
Huuhtele ja kuivaa babypinaatti. Murskaa feta hienoksi. Sekoita babypinaatti ja fetajuusto varovasti pastan joukkoon. Voit jättää hieman pinaattia ja fetaa koristelua varten salaatin päälle laitettavaksi.
Nosta viileä feta-pinaattipasta tarjolle. Herkuttele vaikka grilliruoan lisäkkeenä tai sellaisenaan kesäpäivän lounaana.
Vinkki! Jos kuitenkin kaipaat lämmintä ruokaa, niin tämän pasta-annoksen voi myös lämmittää.
Kuvat: Tuomas Vihavainen
Kommentteja ja keskustelua