Pastasalaattiin voit käyttää monipuolisesti erilaisia pastoja ja pastakuvioita. Tummat ja täysjyväpastat lisäävät salaatin ruokaisuutta sekä tuovat ateriaan lisää kuituja.

Muista, että salaattiin keitettävää makaronia ei saa keittää liikaa, jotta se säilyttää muotonsa ja rakenteessaan purutuntuman ("al dente"). Keitä salaattiin tulevaa pastaa 1-2 min vähemmän kuin pakkauksessa on ohjeistettu.

Ainekset noin 4-6 annosta annosta

n.200
g
herkkukurkkuja suikaleina
1
iso omena
n.300
g
savulohifileesuikaleita
1
rs
kirsikkatomaatteja (10-15 kpl)
2
tlk
ananaspaloja (pieni tlk)
1
rapea keräsalaatti
Kastike:
dl
säilykeananaksen lientä
dl
herkkukurkkujen lientä
dl
öljyä
dl
sinappia
dl
sokeria
tl
rouhittua punapippuria tai mustapippuria
(⅓
tl
chilijauhetta)

Ohje

  1. Keitä Vekkuli Eläinmakaroneja suolalla maustetussa vedessä 5-6 min. Huuhdo makaronit kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
  2. Suikaloi kurkut ja omena. Purista omenasuikaleille sitruunamehua, jotta ne eivät tummu.
  3. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään, laita salaatin lehdet ja pasta viimeisenä varovasti joukkoon.
  4. Valmista salaatinkastike sekoittamalla ainekset keskenään. Tarkista maku. Valuta kastiketta salaatin päälle. Koristele mieleiseksi.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.