Mansikkasalaatti rapealla granolalla

MP Mansikkasalaatti granolalla ja mansikkakastikkeella
25 min, josta valmisteluaika 5 min

Eri tekstuurit tekevät salaatista mielenkiintoisen syödä.

Tässä salaatissa perinteiset rapeat osat eli usein käytetyt leipäkruntongit korvaa rapea ja maistuva itse tehty kauragranola.

Salaatin kruunaa itse tehty kirpeän raikas chili-mansikkainen salaatinkastike. Kastikkeeseen käytettyjen ainesten voimakkuus vaikuttaa kastikkeen makuun, joten tarkista maku valmistaessasi kastiketta. Halutessasi voit käyttää valmista salaatinkastiketta.

n. 4:lle ruokaisa salaattiannos tai 6–8:lle lisukkeeksi
Salaatti:
½–1keräärapeaa keräsalaattia (n.250 g)
1rkulehti- tai friseesalaattia
nippuviinisuolaheinän lehtiä
4pientä (puna)kesäsipulia varsineen
5dlmansikoita
2–3dlitse tehtyä kauragranolaa (ks. reseptilinkki alta)
Ruokaisaan salaattiin voit lisätä jotain näistä:
n. 200gfetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina
Mansikka-chili salaattikastike:
1/3dlbalsamiviinietikkaa
½dlvahvaa mansikkamehua tai survottua mansikkaa
1tlsuolaa
1/3tljauhettua valkopippuria
1tlsavustettua chilipippuria
1rklsinappia
2–3rklsokeria
dlrypsiöljyä

Valmistusohje

  1. Valmista ensin kauragranolaa.

  2. Valmista salaatille kastike. Mittaa korkeaan kannuun kaikki aineet ilman öljyä. Surrauta aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon öljyä valuttaen, samalla sauvasekoittimella seosta surraten niin, että saat tasaisen salaattikastikkeen.

  3. Puhdista, pilko tai viipaloi salaattiaineet ja kokoa salaatti annoslautasille tai isoon laakeaan kulhoon ohjeen järjestyksessä kerroksittain. Saat ruokaisamman salaatin, jos lisäät salaattiin fetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina. Ripottele viimeiseksi salaatin päälle itse tehtyä granolaa.

  4. Voit tarjoilla salaatinkastikkeen erikseen tai valella sitä lusikasta valuttaen nauhoina annosten päälle.

  5. Tarjoile salaatti heti, tämä salaatti ei odota ruokailijaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)