MP Mansikkasalaatti granolalla ja mansikkakastikkeella

Mansikkasalaatti rapealla granolalla

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota
Valmisteluaika
5 min
Kokonaisaika
25 min

Eri tekstuurit tekevät salaatista mielenkiintoisen syödä.

Tässä salaatissa perinteiset rapeat raaka-aineet eli usein käytetyt leipäkrutongit korvaa rapea ja maistuva itse tehty kauragranola.

Salaatin kruunaa itse tehty kirpeän raikas chili-mansikkainen salaatinkastike. Kastikkeeseen käytettyjen ainesten voimakkuus vaikuttaa kastikkeen makuun, joten tarkista maku valmistaessasi kastiketta. Halutessasi voit käyttää valmista salaatinkastiketta.

Ainekset n. 4:lle ruokaisa salaattiannos tai 6–8:lle lisukkeeksi annosta

Salaatti:
½–1
kerää
rapeaa keräsalaattia (n.250 g)
1
rku
lehti- tai friseesalaattia
nippu
viinisuolaheinän lehtiä
4
pientä (puna)kesäsipulia varsineen
5
dl
mansikoita
2–3
dl
itse tehtyä kauragranolaa (ks. reseptilinkki alta)
Ruokaisaan salaattiin voit lisätä jotain näistä:
n. 200
g
fetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina
Mansikka-chili salaattikastike:
1/3
dl
balsamiviinietikkaa
½
dl
vahvaa mansikkamehua tai survottua mansikkaa
1
tl
suolaa
1/3
tl
jauhettua valkopippuria
1
tl
savustettua chilipippuria
1
rkl
sinappia
2–3
rkl
sokeria
dl
rypsiöljyä

Ohje

  1. Valmista ensin kauragranolaa.

  2. Valmista salaatille kastike. Mittaa korkeaan kannuun kaikki aineet ilman öljyä. Surrauta aineet sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tämän jälkeen joukkoon öljyä valuttaen, samalla sauvasekoittimella seosta surraten niin, että saat tasaisen salaattikastikkeen.

  3. Puhdista, pilko tai viipaloi salaattiaineet ja kokoa salaatti annoslautasille tai isoon laakeaan kulhoon ohjeen järjestyksessä kerroksittain. Saat ruokaisamman salaatin, jos lisäät salaattiin fetajuustoa, savulohta, nyhtökaurapyöryköitä tai savukalkkunaleikkelettä suikaleina. Ripottele viimeiseksi salaatin päälle itse tehtyä granolaa.

  4. Voit tarjoilla salaatinkastikkeen erikseen tai valella sitä lusikasta valuttaen nauhoina annosten päälle.

  5. Tarjoile salaatti heti, tämä salaatti ei odota ruokailijaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kokeilitko reseptiä? Anna oma arvosanasi.

1 arviota

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.