Sämpylät

Tässä sämpyläreseptissä käytetään monia jauhoja ja lopputulos on todella maukas. Jos haluat oppia valmistamaan yksinkertaiset perussämpylät, kokeile helppoa ja yksityiskohtaista sämpyläreseptiämme!
Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, jauhot ja auringonkukansiemenet / kaurahiutaleet vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
Jaa kohonnut taikina 15-20 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa.
Koristele sämpylät halutessasi siemenillä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Huomioi että leivonnassa jauhojen tuoreus vaikuttaa nesteen määrään. Mitä pidempään jauhoja on säilytetty, sen kuivempia ne ovat ja tarvitsevat enemmän nestettä. Sen vuoksi sämpylätaikinaan tarvitsemasi jauhon määrä voi vaihdella ohjeessa annetusta ja koko määrää ei tarvitse käyttää.