Sämpylät

Sämpylät
15-20 kpl

Valmistusohje

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, jauhot ja auringonkukansiemenet / kaurahiutaleet vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Jaa kohonnut taikina 15-20 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa. Koristele sämpylät halutessasi siemenillä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (50)

Hampunsiemeniä ja kroppa kiittää.
Vahva oliiviöljy sopi sämpylöihin täydellisesti. Hyvä resepti.
Paras sämpyläresepti ikinä!!:)
Taikina kohoamassa!
Ihana resepti! Juuri on kohoamassa.
Ihana resepti! Tein tästä paljon ihania sämpylöitä.
kiitos ohjeesta! Juuri ovat kohoamassa, laitoin 6 dl ruisjauhoja, 3 dl ruisleseitä ja 3 dl hiivaleipäjauhoja sekä pellavansiemeniä, välillä näinkin, katsotaan mitä tulee;)
Kiitos ihanasta reseptistä! Meni kyllä hermot siinä veden lämmittämisessä, siitä tuli aina liian kylmää. Enkä edes tiedä mitä Durumjauhot on, mutta korvasin vehnäjauholla. NAMNAM tosi hyviä sämpylöitä!
Tein ruis-sämpylät. Ainakin vieraat kehuivat hyviksi. t:sv ps. katso aikasempi kommentti.
Tekeillä, laitoin 10 desiä sämpyläjauhoa, 2 desiä ruisjauhoa. Katotaan mitä tulee. t:sv

Pages