Tässä sämpyläreseptissä käytetään monia jauhoja ja lopputulos on todella maukas. Jos haluat oppia valmistamaan yksinkertaiset perussämpylät, kokeile helppoa ja yksityiskohtaista sämpyläreseptiämme!

Ainekset 15-20 kpl annosta

6
dl
vettä
50
g
hiivaa
2
rkl
öljyä
2
tl
suolaa
GoGreen auringonkukansiemeniä

Ohje

  1. Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, jauhot ja auringonkukansiemenet / kaurahiutaleet vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi.
  2. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen).
  3. Jaa kohonnut taikina 15-20 osaan ja pyörittele ne sämpylöiksi. Anna niiden kohota kaksinkertaisiksi peitettynä lämpimässä paikassa.
  4. Koristele sämpylät halutessasi siemenillä. Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Huomioi että leivonnassa jauhojen tuoreus vaikuttaa nesteen määrään. Mitä pidempään jauhoja on säilytetty, sen kuivempia ne ovat ja tarvitsevat enemmän nestettä. Sen vuoksi sämpylätaikinaan tarvitsemasi jauhon määrä voi vaihdella ohjeessa annetusta ja koko määrää ei tarvitse käyttää.

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.