Anonymous kirjoitti
20.4.2017 - 10:57
Olen tehnyt n. 5000-7000 sämpylää tämän reseptin eri versioilla kotiin ja juhliin viimeisen 10 vuoden aikana. Itse teen pari muutosta: vähemmän jauhoja, öljynä oliiviöljyä ja hieman enemmän kuin reseptissä, enemmän hiutaleita (yleensä ruis, mutta kaura sopii myös) ja ensimmäinen nostatus ajan kanssa vesihauteessa, kulho peitetty kelmulla. Tehostaa nostatusta. Nostatuksiin sekä pellillä että kulhossa riittävästi aikaa (tunti kumpaankin tms). Sämpylöiden muotoilussa käytän jauho-ruishiutaleseosta runsaasti. Tykkään itse paistaa pohjan hieman ruskeaksi, jolloin kuoresta tulee ihanan rapea, mutta lyhyempikin paistoaika riittää. Silloin ovat vain pehmeitä. Resepti on hioutunut ajan kanssa mielestäni paremmaksi, makuasia toki. Kahden eri jauhon käyttö ei ole välttämätöntä mielestäni, pelkkä puolikarkea riittää.
Erittäin hyvä pohjaresepti.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.