Ainekset 4:lle annosta

400-500
g
nahatonta ja ruodotonta siikaa, lohta, kirjolohta tai muuta kalaa
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
tilliä
sitruunaviipaleita
Salaatti:
½
kurkku
4-5
tomaattia
yhden nippusipulin varret
1
rapea keräsalaatti
Kastike:
rkl
valkoviinietikkaa
3
rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½
dl
hienonnettua tilliä

Ohje

  1. Sekoita kastike isossa kulhossa ja lisää makaronit. Sekoita ja anna marinoitua. Suikaloi kurkku, paloittele tomaatit, silppua sipulinvarret ja revi salaatti pieneksi. Nosta ne makaronien päälle odottamaan.

  2. Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi tai jätä esim. pienet siikafileet kokonaisiksi. Sipaise viipaleiden pintaan vähän öljyä ja pariloi kaloja esim. muurinpohjapannulla tai laavakivellä ulkona tai sisällä pannulla. Älä kypsennä kuiviksi.

  3. Laita myös sitruunaviipaleet hetkeksi kuumalle pannulle. Mehu muuttuu juoksevaksi ja makeaksi, kun se lämpenee.

  4. Sekoita salaatti ja kaada se laakealle vadille. Nosta kala- ja sitruunaviipaleet päälle. Ripottele joukkoon tilliä. Nauti heti sellaisenaan tai leivän kanssa. Tämä salaatti on herkullinen piha- ja mökkiruoka.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.