Salaatti pariloidusta kalasta

Myllyn Paras
4:lle
400-500gnahatonta ja ruodotonta siikaa, lohta, kirjolohta tai muuta kalaa
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
tilliä
sitruunaviipaleita
Salaatti:
4-5dlMyllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia
½kurkku
4-5tomaattia
yhden nippusipulin varret
1rapea keräsalaatti
Kastike:
rklvalkoviinietikkaa
3rklrypsiöljyä
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
½dlhienonnettua tilliä

Valmistusohje

Sekoita kastike isossa kulhossa ja lisää makaronit.
Sekoita ja anna marinoitua.

Suikaloi kurkku, paloittele tomaatit, silppua sipulinvarret
ja revi salaatti pieneksi. Nosta ne makaronien päälle odottamaan. 

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi tai jätä esim. pienet
siikafileet kokonaisiksi. Sipaise viipaleiden pintaan vähän öljyä ja pariloi
kaloja esim. muurinpohjapannulla tai laavakivellä ulkona tai sisällä pannulla.
Älä kypsennä kuiviksi. Laita myös sitruunaviipaleet hetkeksi kuumalle pannulle.
Mehu muuttuu juoksevaksi ja makeaksi, kun se lämpenee.

Sekoita salaatti ja kaada se laakealle vadille. Nosta kala-
ja sitruunaviipaleet päälle. Ripottele joukkoon tilliä. Nauti heti sellaisenaan
tai leivän kanssa.

Tämä salaatti on herkullinen piha- ja mökkiruoka.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)