Raikas vadelmatorttu

Raikas vadelmatorttu
1 t 40 min, josta valmisteluaika 20 min
  • Vadelmat ovat kesäaikaan parhaimmillaan, niistä on ihana leipoa torttu, jossa vadelmat saa nauttia ”tuoreena”.
  • Helpoksi leivonnan tekee valmis Pyöreä Piirakkataikina, joka vain painellaan vuoan pohjalle ja paistetaan ilman täytettä.
  • Lisää runsaasti vattuja päälle ja vadelma(marja)hyytelömehu. Hyytelömehu vaatii hieman kärsivällisyyttä: levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle tasaisesti.
  • Herkullinen torttu syntyy myös lakoista.
pyöreä piirakkavuoallinen, halkaisija 25-30 cm
1pktMyllyn Paras Pyöreä Piirakkataikinaa, makea (380 g)
Täyte:
100gvadelmahilloa
4dlvadelmia (jäisinä, jos pakaste)
n.1dlhyytelösokeria
1+1dlvadelma- tai punaista mehua

Valmistusohje

Levitä sulanut piirakkataikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Paista 200-asteisen uunin alimmalla ritilällä kauniin kullan keltaiseksi, noin 10-15 min. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Levitä kypsälle piirakkapohjalle hillo ja marjat. Kiehauta kattilassa 1 dl punaista mehua, sekoita siihen 1 dl hyytelösokeria, anna seoksen kiehahtaa. Kaada kuuma hyytelömehu mukiin, jossa on 1 dl kylmää punaista mehua ja anna jäähtyä noin 5 min.

Levitä jäähtynyt, mutta ei vielä yhtään hyytynyt mehuhyytelöliemi vadelmien päälle kauniisti ja tasaisesti. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunnin.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun jätät hyytelön pois, vadelmatorttu on hyvää myös sellaisenaan ilman hyytelöä. Onnistuu myös muilla marjoilla tai hedelmäpaloilla. Käytä tällöin yhteensopivaa hilloa pohjalle ja mehua päälle.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Helppo leipoa ja todella hyvän makuinen torttu!
Raikas vadelmatorttu on ihanan näköinen leivos, jonka päätin leipoa poikani syntymäpäiville. Torttu meni hyvin kaupan ja pidin siitä itsekin. Kiitos Myllyn Paras tästä hyvästä reseptistä, jota en ole muualta löytänyt. Kiitos!