Raikas puolukka ja makoisa kauramurotaikina ovat mainio yhdistelmä, jonka marenki kruunaa. Leivonnassa käteviä ovat silikoniset piiras/muffinivuoat, joista valmiit leivonnaiset irtoavat helpolla. Myös karpalot tai (karhun)vadelmat sopivat piiraisiin.

Ainekset 8-10 annosta

Täyte:
3
dl
puolukoita
dl
sokeria
2
munanvalkuaista

Ohje

  1. Ota kauramurotaikina sulamaan ja jaa se 8-10 osaan ja taputtele palaset pienien piirasvuokien (esim. folio tai silikoni) pohjille ja reunoille. Levitä puolukat piirakkapohjille, jokaiselle 2-3 rkl. Paista puolukkapiiraspohjia 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10 minuuttia.

  2. Vatkaa kypsymisen aikana valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Ota piiraat pois uunista noin 10 minuutin kuluttua ja levitä marenki näiden lähes kypsien piiraiden päälle varovasti tasaiseksi kerrokseksi. Jatka paistamista uunin keskiosassa 5-8 minuuttia niin kauan, että marenki saa kauniin värin.

VINKKI: Kokeile (karhun)vatuilla tai karpaloilla!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.