Tällä ohjeella valmistuvat pienet suolapalat salaatin tai keiton kanssa tarjottavaksi tai vaikkapa illanistujaisiin. Yhdestä pyöreästä isosta Pizzataikinalevystä rullataan kätevästi 20 kpl pizzapuusteja.

Mikäli täytteeksi ei haluta sinihomejuustoa, tilalla voi käyttää esimerkiksi oliiveja tai kapriksia. Täytteen suolan määrään vaikuttaa muiden ainesten suolaisuus ja makumieltymykset.

Ainekset 20 kpl annosta

Pohja:
Täyte:
1
dl
tomaattipyreetä tai 2 dl tomaattimurskaa valutettuna
1
rkl
oreganoa
1
tl
rouhittua mustapippuria
½–1
tl
suolaa
50
g
(ilmakuivattua) kinkkua
dl
emmentaljuustoraastetta (50 g)
75
g
sinihomejuustoa
Pinnalle:
1
muna
½
rkl
juustoraastetta

Ohje

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan eli ota se sulamaan ainakin tunti ennen käyttöä. Älä avaa pakkausta, jolloin taikina kohoaa paremmin.

  2. Levitä kohonnut pyöreä taikinalevy leivinpaperin päälle muodossaan. Valmistele täyte taikinan sulamisen aikana. Sekoita mausteet tomaattipyreen tai -murskan joukkoon ja silppua kinkku mukaan. 

  3. Levitä käsillä painellen kohonnut pohjataikina halkaisijaltaan isommiksi, noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi. Levitä maustettu tomaatti-kinkkutäyte ja juustoraaste päälle.

  4. Jaa pyöreä taikinalevy taikinapyörällä ensin neljään osaan. Levitä koko ympyrän reunalle pieni sinihomejuustonokare viereen, 5 kpl yhteen lohkoon. Leikkaa sen jälkeen taikinapyörällä jokaisen juuston reunasta ohuet pullasektorit, näin syntyy 20 kapeaa kolmiota. Rullaa jokainen kolmio erikseen leveästä ulkoreunasta kohti terävää keskustaa. Nostele leivinpaperin päälle uunipellille siten että terävä kärki jää puustin alle. Anna puustien kohota 45–60 minuuttia lämpimässä paikassa. 

  5. Voitele kohonneet puustit kananmunalla ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia kauniin värisiksi. Nauti heti kuumina tai myöhemmin lämmitettyinä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.