Pipari Stollen

Pipari Stollen

Pullataikinan mehevöittää tässä stollen muunnelmassa piparkakkutaikina. Stolleniin saat makua piparkakkutaikinan lisäksi maustetuilla hedelmäpaloilla. Laita mantelirouhe, rusinat ja pilkotut kirsikat rommiin tai punssiin maustumaan. Stollen kuuluu eritoten saksalaisten jouluun ja se on tunnettu siellä jo 1300-luvulta, saksalaisessa versiossa pinnalla on yleensä runsaasti tomusokeria. Stollen on vähän samantyyppinen kuin italialainen panettone.

1 iso pitko
3 dl:n annos pullataikinaa
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
1dlmanteli- tai pähkinärouhetta
1dlrusinoita tai sukaatteja
1dlsäilykekirsikoita, punaisia ja vihreitä
2rklrommia tai punssia
Voiteluun:
munaa
Pinnalle:
raesokeria
mantelilastuja

Valmistusohje

Valmista pullataikina, katso ohje tästä linkistä. Kohota. kaaviloi kohonnut pullataikina 40 x 40 cm:n suorakaiteeksi kuten korvapuusteja tehdessä. Laita mantelirouhe, rusinat ja pilkotut kirsikat rommiin tai punssiin maustumaan. Kaaviloi sulaneet piparitaikinapalat erikseen leivinpaperin päällä yhdeksi yhtä isoksi levyksi kuin iso pullataikinalevy. Laita ensin pullataikinalevylle maustettu hedelmämanteliseos ja kumoa päälle piparitaikinalevy leivinpaperin avulla. Kääri kerrostaikina rullalle kääretortun tapaan, jätä sauma alaspäin. Kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Voit tehdä pintaan saksien koristeviiltoja. Halutessasi kranssin, kierrä koko rulla ympyräksi. Voitele ja ripottele pinnalle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 180-asteisen uunin alimmalla tasolla 20–30 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Ihanan maukasta on.