Paprikat Kaura-härkäpapurouhetäytteellä

Paprikat kaura-härkäpapurouhetäytteellä
35 min, josta valmisteluaika 20 min
4 isoa paprikaa
4isoa paprikaa
Täyte:
2 ½dlMyllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta
1sipuli
n. 3valkosipulinkynttä
100glehti- tai parsakaalia
1dlaurinkokuivattuja tomaatteja
½dlaurinkokuivattujen tomaattien öljyä
1dlmaissia (pakaste)
100gmungpavun ituja tai kidneypapuja
n. 1rklkasvisfondia
n. 150gpippurituorejuustoa
n. ½dltuoretta oreganoa
Pinnalle:
200ghalloumijuustoa

Valmistusohje

Kypsennä annos kaura-härkäpapurouhetta (2½ dl) pakkauksen lisuke-ohjeen mukaan imeyttäen neste rouheeseen.

Hienonna sipuli ja valkosipuli sekä pilko lehti- tai parsakaalit. Paista niitä isolla pannulla aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää pannulle pilkotut aurinkokuivatut tomaatit, maissit ja idut tai pavut sekä kasvisfondi, anna kiehahtaa. Lisää keitetty kaura-härkäpapurouhe, anna seoksen kuumentua, lisää joukkoon vielä tuorejuusto ja silppua mukaan tuoretta oreganoa.

Käytä täytteen kuorina paprikoita, halkaise ne pitkittäin, poista siemenet varovasti eli katso, että kuoret pysyvät ehjinä kuppeina.

Asettele paprikat reunalliseen, uuninkestävään vuokaan ja jaa täyte niiden sisään. Kuutioi halloumijuusto ja jaa kuutiot täytettyjen paprikoiden pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia niin, että juuston pinta ruskistuu.

VINKKI: Papujen tilalle sopivat mainiosti sienet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)