Ainekset piirakkavuoallinen annosta

Pohja:
2
dl
sokeria
150
g
voita tai margariinia
2
munaa
1
tl
vaniljasokeria
1
tl
leivinjauhetta
Väliin:
4
isoa omenaa lohkoina
100
g
rusinoita
3
rkl
rommia
Pinnalle:
mantelilastuja
raesokeria

Ohje

  1. Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunti). 
  2. Vaahdota sokeri ja rasva, lisää munat vatkaten yksitellen joukkoon. Lisää karkeat vehnäjauhot, joihin on sekoitettu vaniljasokeri ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Levitä puolet taikinasta voidellun ja korppujauhotetun piirakkavuoan pohjalle.
  3. Levitä taikinan päälle omenalohkot ja rommirusinat ja loput taikinat täytteen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 40-50 min.

Katso myös omenapiirakka kermaviilitäytteellä ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia omenapiirakan reseptejä.

VINKKI: Omenoiden tilalla voit käyttää vadelmia, kirsikoita tai luumuja. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.