Omena-rommirusinapiirakka kauramurotaikinasta

Omena-rommirusinapiirakka kauramurotaikinasta
piirakkavuoallinen, halkaisija n. 30 cm
1-2pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (380-760 g) (kuorelliseen piirakkaan tarvitaan 2 pkt taikinaa)
Täyte:
8pientä omenaa lohkoina (tai neljä isoa)
100grusinoita
3rklrommia
Päälle:
1tlksmetanaa tms. (n. 1 dl)
1muna
½dlsokeria
1tlvaniljasokeria
Pinnalle:
kuorelliseen piirakkaan munaa voiteluun
mantelilastuja
raesokeria

Valmistusohje

Imeytä rusinat yön yli rommissa (tai mielellään vähintään tunnin ajan). Ota taikina sulamaan n. ½ tuntia ennen käyttöä tai sulata hetki varovasti mikroaaltouunissa. Levitä sulanut taikina (1 pkt) isohkon piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä pohjataikinan päälle painellen taikinaan kiinni rommirusinat ja niiden päälle ohuet omenalohkot. Levitä omenoiden päälle smetanatäyte. (Sen voi jättää myös pois.) Tee piirakalle halutessasi kuori toisesta paketista kauramurotaikinaa. Kaaviloi taikinasta piirakkavuoan kokoinen kuorilevy leivinpaperin päällä ja kumoa se siitä piirakan päälle. Voit tehdä kanteen koristeviiltoja veitsellä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelilastuja ja raesokeria. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30-45 min. Paistoaikaan vaikuttaa se, onko piirakassa kuori vai ei. Tarjoile vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)