Omena-rommiluumu-kirsikkapaistos

Omena-rommiluumu-kirsikkapaistos

Omenapaistos on kätevä jälkiruoka ja herkku myös kahvipöytään.

Paistokseen voi tehdä helposti muunnoksia käyttämällä eri hiutaleita, esim.
KARU Pikakaura-Ruishiutaleita.

Vaihteluna tässä on omenoiden lisänä rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia
liotettuja kirsikoita (rusinoita tai luumusuikaleita).

uunivuoallinen
3-4dlkirsikoita tai luumusuikaleita
½dlrommia tai likööriä (tai muutama tippa rommi- tai likööriesanssia + vettä)
6-7kotimaista omenaa (hapokasta)
1tlkanelia
Päälle:
150gvoita tai margariinia
dlfariinisokeria
4dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Liota kirsikoita tai luumusuikaleita rommissa tai liköörissä 1-2 tuntia.
Lohko kuoritut omenat voideltuun, laakeaan uunivuokaan. Kaada maustuneet
kirsikat, luumut tai rusinat liemineen sekaan. Ripottele pinnalle kanelia.

Sulata rasva ja lisää fariinisokeri, kaurahiutaleet sekä vehnäjauhot. Levitä
seos omenalohkojen päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli
tuntia. Tarjoa (vaahdotetun) vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

VINKKI: Kokeile omenoiden ja kaurahiutaleiden tilalle seuraavia:
mustikat & Myllyn Paras Ruishiutaleet, puolukat & Myllyn Paras
Neljän Viljan Hiutaleet tai päärynät & Myllyn Paras
Tattarihiutaleet.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)