Omenapaistos

Omenapaistos

Syksy on se aika vuodesta, kun moni omenapuun omistaja miettii, mihin tunkea kaikki omenat.  Kehittelin Arjan käskystä paistoksen oman puun omenoista ja tämä toimii ihanana aterianpäättäjänä vaikka viikonlopun päivällisellä tai kahvipöydän makeana herkkuna.

5-7kotimaista omenaa
4rklvoita
4rklfariinisokeria
1tlvaniljasokeria
1tlkanelia
tilkka vettä
½pktMyllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinaa (190 g)

Valmistusohje

Ota taikinalevy sulamaan hyvissä ajoin. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Kuori ja poista siemenkodat omenoista. Leikkaa omenat lohkoiksi. Sulata voi paistinpannussa tai kasarissa. Kun voi alkaa kuplia, lisää joukkoon fariini- ja vaniljasokeri sekä kaneli. Anna sokerien hieman sulaa voin sekaan.  Lisää omenalohkot ja paista sen aikaa, että ne vähän pehmenevät, muutamia minuutteja. Kaada omenaseos uunivuokaan. Lisää pannuun tilkka vettä, joka irrottaa vielä viimeiset maut pannusta ja kaada se uunivuokaan omenien päälle. Murustele kauramurotaikina sormin omenoiden päälle.  Paista paistosta 200-asteisessa uunissa 15-18 minuuttia. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)