Porkkanahalvapaistos

Porkkanahalvapaistos
50 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku. 
  • Tällä kertaa paistoksen sisus on porkkanaa, perinteisin vaihtoehto on omena.
  • Mausteinen, hieman afrikkalaistyyppinen paistos sopii hyvin pimeneviin iltoihin tuomaan lämpöä.
  • Teresa Välimäki, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat porkkanahalvapaistosta I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
n. 6:lle
Porkkanahalva:
500gporkkanoita pieninä mosaiikkikuutioina
2rklrypsiöljy-voiseosta
½dlhunajaa
2dlkookosmaitoa
1dlmantelirouhetta
1rklkardemummaa
Muruseos päälle:
100gvoita tai margariinia
1dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

  1. Kuutioi kuoritut porkkanat ja paista ne pannulla öljy-voiseoksessa hunajan, kookosmaidon, mantelirouheen ja kardemumman kanssa (n. 10 min).

  2. Kaada seos voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Sulata rasva, sekoita siihen muruseoksen muut aineet. Levitä seos porkkana-halvan päälle.

  3. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljarahkan tai kermaviilin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Tein oman kustomoidun version, kun muskut ei niin välitä kardemumasta ja ite en halua käyttää vehnäjauhoja. Korvasin vehnäjauhot kaurahiutaleilla ja kardemumman vaniljajauheella. Kuullotin miedolla lämmöllä ensin porkkanoita 15 min voi-öljy-hunajaseoksessa, sitten lisäsin kookosmaidon ja mantelijauhon ja vaniljan. Sillä välin voitelin vuoan kookosöljyllä ja kippasin vuoan pohjalle kaurahiutaleita sen verran että pohja ei enää näy. Päälle kipasin halvan ja sen päälle bonukseksi oli yksi päärynä jäänyt kaappiin, joten sen viipaloin seoksen päälle ohuiksi siivuiksi (osan söin parempiin suihin viipaloidessani ;) Päälle kippasin kauramassan ja tasoittelin sen tiiviiksi, sitten vain kiertoilmauuniin 175 astetta ja 40 min. ps. kauraseokseen lisäsin 2,5dl purkista sen puolidesiä siitä kookosmaidosta, niin sain ohjeenmukaisen halvn tehtyä, ei mennyt loppu purkista siten hukkaan, toki hitusen lisäsin näppituntumalla kaurahiutaleita löysyyden tasapainoittamiseksi. Että oli jäähdyttyään hyvää !!!