Porkkanahalvapaistos

Porkkanahalvapaistos
  • Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku. 
  • Tällä kertaa paistoksen sisus on porkkanaa, perinteisin vaihtoehto on omena.
  • Mausteinen, hieman afrikkalaistyyppinen paistos sopii hyvin pimeneviin iltoihin tuomaan lämpöä.
  • Teresa Välimäki, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat porkkanahalvapaistosta I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.
n. 6:lle
Porkkanahalva:
500gporkkanoita pieninä mosaiikkikuutioina
2rklrypsiöljy-voiseosta
½dlhunajaa
2dlkookosmaitoa
1dlmantelirouhetta
1rklkardemummaa
Muruseos päälle:
100gvoita tai margariinia
1dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Kuutioi kuoritut porkkanat ja paista ne pannulla öljy-voiseoksessa hunajan, kookosmaidon, mantelirouheen ja kardemumman kanssa (n. 10 min).

Kaada seos voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Sulata rasva, sekoita siihen muruseoksen muut aineet. Levitä seos porkkana-halvan päälle.

Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljarahkan tai kermaviilin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)