Porkkanahalvapaistos

Porkkanahalvapaistos

Kaurapaistos on iki-ihanaa, se on monen eri-ikäisen herkku.  Tällä kertaa paistoksen sisus on porkkanaa, perinteisin vaihtoehto on omena. Mausteinen, hieman afrikkalaistyyppinen paistos sopii hyvin pimeneviin iltoihin tuomaan lämpöä. Teresa Välimäki, Marco Bjurström ja Arja Elina Laine valmistivat porkkanahalvapaistosta I love me -messuilla lokakuussa 2014, katso video alta.

n. 6:lle
Porkkanahalva:
500gporkkanoita pieninä mosaiikkikuutioina
2rklrypsiöljy-voiseosta
½dlhunajaa
2dlkookosmaitoa
1dlmantelirouhetta
1rklkardemummaa
Muruseos päälle:
100gvoita tai margariinia
1dlfariinisokeria
3dlMyllyn Paras Iso Kaurahiutaleita
½dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Kuutioi kuoritut porkkanat ja paista ne pannulla öljy-voiseoksessa hunajan, kookosmaidon, mantelirouheen ja kardemumman kanssa (n. 10 min). Kaada seos voideltuun, uuninkestävään paistosvuokaan. Sulata rasva, sekoita siihen muruseoksen muut aineet. Levitä seos porkkana-halvan päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 30 min. Tarjoile vaniljarahkan tai kermaviilin kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)