Rukiin ja mustikan maut sopivat hienosti yhteen ja myös suomalaiseen makuun.

Voit tehdä paistoksen taikinan itse tai käyttää valmista pakasteruistaikinaa.

Pieni määrä ruisjauhoja saostaa mustikoista irtoavaa nestettä, laita jauhoja mustikoiden vetisyyden mukaan (varsinkin pakastemustikoille talvella).

Ainekset 8:lle annosta

175
g
voita
1
dl
sokeria
½
tl
soodaa
Täytteeksi:
n.6
dl
tuoreita mustikoita (tai pakastemustikoita), n. 420 g
½
dl
sokeria

Ohje

  1. Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja ruisjauhot.

  2. Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle.

  3. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min riippuen vuoan laakeudesta. Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun käytät Myllyn Paras Ruistaikina -pakastetaikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.