Mustikkahyve

Mustikkahyve

Rukiin ja mustikan maut sopivat hienosti yhteen ja suomalaiseen makuun. Voit tehdä paistoksen taikinan itse tai käyttää valmista pakasteruistaikinaa. Pieni määrä ruisjauhoja saostaa mustikoista irtoavaa nestettä, laita jauhoja mustikoiden vetisyyden mukaan (varsinkin pakastemustikoille talvella).

8 annosta
175gvoita
1dlsokeria
4dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
½tlsoodaa
Täytteeksi:
n.6dlmustikoita (tai 2 pss pakastemustikoita)
½dlsokeria
n.2rklMyllyn Paras Ruisjauhoja

Valmistusohje

Sulata voi, lisää sokeri ja ruisjauho-soodaseos ja sekoita taikinaksi. Levitä vähän yli puolet taikinasta keskikokoisen uunivuoan pohjalle, kaada mustikat siihen ja ripottele niille sokeri ja ruisjauhot. Kaaviloi lopputaikina paistoksen kanneksi erillisen leivinpaperin päällä ja kumoa se paistoksen päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 30-40 min riippuen vuoan laakeudesta. Herkullista vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

VINKKI: Pääset helpommalla, kun käytät Myllyn Paras Ruistaikina -pakastetaikinaa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Koulussa oli tätä ja se oli niin hyvää, että pojat nuoli kielillään lautaset putipuhtaaksi.
Tein tätä mustikkahyvettä Myllyn paras pakasteruistaikinasta ja hyvin onnistui. Tämä vinkkinä, jos haluaa päästä helpommalla ja ottaa pakastimesta valmiin taikinan. Mustikkahyve tunnetaan myös nimellä mustikkakukko.
Hyvää ja helppoa!
ÄLYTTÖMÄN HERKULLISTA! Kiitos!