Ohratto Kanajauhelihalla

Ohratto Kanajauhelihalla

Ohraseoksista voi tehdä risoton tapaan ”ohrattoja”. Kuullotus on nopeahko: tuotteen (= tässä suurimoseoksen) kuumennus pannulla tai kattilassa rasvassa tai öljyssä tuotetta ruskistamatta, jolloin suurimon ulkopinta kovettuu ja suurimot pysyvät irtonaisina keitettäessä. Irtonainen Riisi+Ohrassa on puolet täysjyväohraa ja puolet pitkäjyväistä parboil riisiä. Parboil, partially boiled = osittain kypsennetty, on menetelmä, jolla riisinjyviä käsitellään. Näin jyvän kuorikerroksessa olevat ravintoaineet saadaan höyryn ja paineen avulla imeytymään jyvän ytimeen. Jyvän ulkopinta kovettuu ja jyvät pysyvät irtonaisina keitettäessä. Parboil-käsittelyn jälkeen riisinjyvien kuori poistetaan hiomalla.

noin 4:lle
2rklöljyä
300gbroilerin tai kanan jauhelihaa
2sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
1tlmustapippuria
1tlpaprikajauhetta
1tlcurrya tai currytahnaa
2dlMyllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohraa
4dlkanalientä (tai vettä + 1 kanaliemikuutio)
2dlomena- tms. tuoremehua
2paprikaa tuoreena tai pakastesuikaleina (n. 200 g)

Valmistusohje

Ruskista kanan jauheliha ja silputut sipulit öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää kanaliemi sekä mehu ja anna kypsyä 20 min, kunnes neste imeytyy suurimoihin. Lisää lopuksi paprikasuikaleet.

VINKKI: Tämä ruoka onnistuu myös tavallisella naudan ja sian jauhelihalla.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)