Ohrarieska

Ohrarieska
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja!
  • Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla.
  • Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään.
  • Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.
6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2dlkylmää vettä
4-4½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1tl(mineraali)suolaa

Valmistusohje

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa.

Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (51)

Tuolla ohjeella tulee kovaa näkkileipää. Paistoaika ohjeen lämpötiloilla on liian pitkä ja nestettä taikinassa liian vähän. Jos haluaa ns pehmeän rieskan, niin jauhoja ja nestettä suhteessa samamäärä(esim 5dl vesi/0,5kg jauho), paistolämpötila 275/ paistoaika n 5-8min. Leivin/soodajauhetta voi myös käyttää jos haluaa.
Mulla tuli liian kovia. Helppo leipoa.
Ihana!
Aika hyvän näkönen.
Lapin selkosilla, Kemihaaran latvavesillä teimme nuotiolla juuri tällä reseptillä rieskaa. Kookas, kalan paistoon käytetty pannu, ja veden piti olla niin kylmää kuin sitä joesta vain sai. Tällä tavalla rieskan paisto onnistuu myös pellillä oikein kuumassa sähköuunissa, jo vain.
Oikia on. Nimenomaan ei mitään ylimääräisiä aineita.
Tein osamaitoon. Huippuhyviä ja helppo.
Onko sama lämpö ja paistoaika myös leivinuunissa?
Paistoaika on hyvin uunikohtainen, sillä uunien paisto-ominaisuudet vaihtelevat paljon ja leivinuunin arina voi olla hyvinkin kuuma. Paistumista kannattaa siten aina seurata. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Paistetaanko nämä pannulla ilman rasvaa vai rasvan kanssa?

Pages