Ohrarieska

Ohrarieska
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja!
  • Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla.
  • Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään.
  • Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.
6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2dlkylmää vettä
4-4½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1tl(mineraali)suolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa.

  2. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (60)

Kovaa tuli ainakin näin aloittelevalla ohrarieskaleipurilla... Vaikka kuinka yritin noudattaa ohjetta. Ei helppo leivonnainen alkuunkaan!
Hyvältä maistuvat
Kuiva ja kova. Ei pysty syömään.
Hyvä ohje.
Uuni niin kuumaksi kuin voi (kiertoilma kuumepi), uunissa pizzakivi tai iso valurautapannu tms., rieska sinne kunnes ruskeita pilkkuja (puhutaan muutamasta minuutista). Ja tosiaan onnistuu grillillä, muurikalla tai paistinpannulla nuotiolla, silloin käännän. Osan ohrajauhoista voi korvata muillakin, esim. kaurahiutaleilla.
Ei onnistunut alkuunkaan, vaikka tein juuri niinkuin ohjeessa sanottiin. Tuli kivikovia eikä nousseet yhtään.
Mahdollisimman löysä taikina, itse kaulin lopuksi pelkan päällä ja pidän huoli ettei taikina tartu pelkkaan. Siittä saa sitte nätisti uuniin. Minulla leivinuuni.
Olen kokeillut näitä ja hyviä on..mun mummoni leipoi ja paistoi leivinuunissa näitä ja samana päivänä kirnuttiin voita...ahhh sitä ihanuutta ja herkuhetkeä tuoretta rieskaa uutta voita ja kirnupiimää.....
Tuolla ohjeella tulee kovaa näkkileipää. Paistoaika ohjeen lämpötiloilla on liian pitkä ja nestettä taikinassa liian vähän. Jos haluaa ns pehmeän rieskan, niin jauhoja ja nestettä suhteessa samamäärä(esim 5dl vesi/0,5kg jauho), paistolämpötila 275/ paistoaika n 5-8min. Leivin/soodajauhetta voi myös käyttää jos haluaa.
Mulla tuli liian kovia. Helppo leipoa.

Pages