Ohrarieska

Ohrarieska
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja!
  • Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla.
  • Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään.
  • Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.
6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2dlkylmää vettä
4-4½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1tl(mineraali)suolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa.

  2. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min. Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (68)

Käytössäni on Ooni pizza uuni ja se on myös näköjään loistava rieska uuni. Tällä reseptillä pyöräyttää nopeasti viikolopun aamupala rieskat. Juuri uunista tulleeseen ei tarvitse kuin voita päälle tai ehkä myös kylmäsavulohta. Nam, nam.
Voiko tehdä hellalla paistinpannulla?
Kokeile :)
Tein kaksi satsia. Molemmilla kerroilla leivoin yhdestä taikinasta kaksi isoa rieskaa. Kiertoilmauuni 275°C, taikinaan tosi kylmä vesi ja paistoaika 5-6min. Ensimmäisistä rieskoista tuli ohuita, mutta suht pehmeitä. Seuraavan satsin teinkin 1,5-kertaisena, niin rieskaan jäi paksuutta ja samalla paistoajalla superhyvä lopputulos!
Oke
Miksi leipomani rieskat tulevat aina liian kovia? Mikö vikana?
Ainoa oikea rieska,voisitte laittaa,että veden lämpö Mahd .lähellä 0astetta,jauhojen myös.
Erittäin hyvää!
Kovaa tuli ainakin näin aloittelevalla ohrarieskaleipurilla... Vaikka kuinka yritin noudattaa ohjetta. Ei helppo leivonnainen alkuunkaan!
Hyvältä maistuvat

Pages