Ohrarieska

Ohrarieska

Vähillä raaka-aineilla loihdit helposti leipää: ohrarieskaan tarvitset vain vettä ja ohrajauhoja! Rieskat voit paistaa tavallisessa uunissa, grillissä tai pannulla. Ohrarieska on hiivaton ja vehnäjauhoton, tätäkin aika usein kysellään. Ohrarieska on parhaimmillaan tuoreena.

6 kpl, kun halkaisija 12 cm tai 2 kpl tosi isoa
2dlkylmää vettä
4-4½dlMyllyn Paras Ohrajauhoja
1tl(mineraali)suolaa

Valmistusohje

Sekoita ainekset nopeasti taikinaksi ja taputtele jauhotuin käsin tai kauli välittömästi 2-3 mm:n paksuisiksi rieskoiksi. Annoksesta tulee esim. 6 kpl 12 cm pyöreää rieskaa tai 2 uunipellin kokoista isoa. Pistele ja paista kuumassa leivinuunissa tai 250-300-asteisen sähköuunin keskitasolla n. 10-15 min.  Rieskaan syntyy paras mahdollinen rakenne, kun taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma, jolloin kylmän ja kuuman äkillinen ero muodostaa vesihöyryä, mikä kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean.

VINKKI: Vaihda 2 rkl ohrajauhoja Myllyn Paras Rikottu Esikypsennetty Ohrasuurimoihin, saat rieskoihin vähän karkeutta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (42)

Paistetaanko nämä pannulla ilman rasvaa vai rasvan kanssa?
Rieskat paistetaan kuivalla pannulla ilman rasvaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Helppo ja nopea. Tuli hyvä pohja rullakebabille. Paistoaika tosin omassa uunissa n. 5-7 min.
Laitoin jauhomäärästä yhden dl:n vehnäjauhoja. Kuumensin uunin 300 asteeseen ja paistoin ritilän päällä sähköuunin yläosassa, parin millin paksuisena. Uunini on pieni ja tehokas, kauniin täplikäs rieska paistui jo neljässä minuutissa. Pinnasta sopivasti ihan pikkuisen sitkeää ja sisältä pehmeää rieskaa tuli, jollaista äitini aina kotona leipoi. Kokeilemalla oppii tekemään rieskaa sähköuunissakin, jokainen uuni on omanlainen.
Sähköuunissa tulee hyvää rieskaa. Tarvit vain pienen leipäpelkän. Paisto ohje: Lämmitä uuni täysiteholla 300 asteiseksi uunipellin kera uunin keskitasolla. Vedä rieska pelekälle ja siitä uunipellille paista noin 15 min. Ei tarvi kääntää. Paistoaika riippuu uunista. Tulee hyvää rieskaa ja taikina voi olla löysempää, eli mitä löysempi taikina sitä parempi rieska.
Hyviä oli, vaikka sähköuunissa tekikin.
Hyvää tuli liesileivinuunissa. Laitoin leivinpaperia sen verran, että oli vain rieskan alla, niin ei tarvinnu "luututa"puiden jälkeen. Anoppi neuvo aikoinaan, että leivo ne vehnäjauhoilla ku ne on halvampaa kuin ohrajauhot. Siksi nyt ite tein, ku kaupasta ei saa pelekällä ohrajauhoilla olevaa rieskaa, vaan niihin on lisätty perunaa, vehnäjauhoo tai ruisjauhoo. Leipomiseen sais käyttää vehnäjauhoa, mutta ei taikinaan.
Tänään olis kolmas kerta kokeilla! Eka virheen poistin. Nyt en tiedä, missä vika. Katotaan, niin kauan teen ku onnistuu!
Tein ekaa kertaa ohrarieskaa ja leivinuunissa. Nam :) Harjoitusta vaatii, että löytyy juuri oikea määrä jauhoja ja sopiva uunin lämmitys ja paistoaika. Silti tuli oikein hyvää. Sopiva ohje!
Paistokivellä tulee parhaita, kuin leivinuunissa, mutta jos et omista sellaista niin uuni niin kuumaksi kuin lähtee ja rieskat ilman peltiä ritilän päälle (paperi käryää helposti joten ilman paperia mieluummin). Pellin voi laittaa uunin alaosaan keräämään irtojauhot ettei tarvi koko uunia siivota...

Pages