• Valmista rieskaan makua antava juuritaikina sekoittamalla kylmiin nesteisiin hiiva, jauhot ja hunaja.
  • Anna käydä huoneenlämmössä (ei siis erikseen lämpimässä kohotuspaikassa), maku muodostuu kylmään juureen rauhassa. 
  • Saman voi tehdä myös täysjyväjauhoilla (=graham).

Ainekset 9 kpl annosta

Juuritaikina:
1
dl
(laktoositonta) rasvatonta piimää
1
dl
vettä
2
tl
hiivaa
1
rkl
hunajaa
Lisäksi:
2
dl
porkkanaraastetta
1
tl
mineraalisuolaa
Pinnalle:

Ohje

  1. Valmista taikinajuuri sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna sen tekeytyä (käydä) huoneenlämmössä 1 vrk.

  2. Lisää sen jälkeen loput aineet ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille, painele mataliksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita.

  3. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti heti kuumana voin/juuston ja paprikan/kurkun kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.