Porkkana Ruisrieskat juureen

Porkkana Ruisrieskat juureen

Valmista rieskaan makua antava juuritaikina sekoittamalla kylmiin nesteisiin hiiva, jauhot ja hunaja. Anna käydä huoneenlämmössä (ei siis erikseen lämpimässä kohotuspaikassa), maku muodostuu kylmään juureen rauhassa.  Saman voi tehdä myös täysjyväjauhoilla (=graham).

9 kpl
Juuritaikina:
1dl(laktoositonta) rasvatonta piimää
1dlvettä
2tlhiivaa
dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1rklhunajaa
Lisäksi:
2dlporkkanaraastetta
1tlmineraalisuolaa
1dlMyllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita
dlMyllyn Paras Hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle:
Myllyn Paras KARU Pikakaura-Ruishiutaleita

Valmistusohje

Valmista taikinajuuri sekoittamalla kylmään piimä-vesiseokseen hiiva, jauhot ja juokseva tai sulatettu hunaja. Anna sen tekeytyä (käydä) huoneenlämmössä 1 vrk. Lisää sen jälkeen loput aineet ja ota taikinasta isolla lusikalla nokareita leivinpaperin päälle uunipellille, painele mataliksi leipäsiksi. Ripottele pinnalle hiutaleita. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min, kunnes pinta saa kauniin värin. Nauti heti kuumana voin/juuston ja paprikan/kurkun kanssa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (2)

Voiko piimän korvata jollain muulla nesteellä, mikä muu (mahdollisesti hapan) tähän voisi sopia?
Piimän voi korvata muulla happamalla nesteellä, vaikkapa kermaviilillä. Terveisin Kuluttajaneuvonta