Kurpitsapizza

Katso suosituin pizzareseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita herkullisia pizzoja.

Kurpitsapizza
45 min, josta valmisteluaika 30 min

Tämä pizza on valmistettu Pyöreään Pizzataikinaan, joka löytyy kaupan pakastetaikinahyllystä. Taikinan voi ottaa ajoissa sulamaan jääkaappiin. Kun pizzaa aletaan valmistamaan, taikina levitetään käsin isoksi levyksi leivinpaperin päälle ja sen annetaan kohota täytteiden valmistamisen ajan.

1 iso pizza
Taikina:
1kplMyllyn Paras Pyöreä Pizzataikinaa
Täyte:
400gmyskikurpitsaa (½)
400gtomaattimurskaa
1-2rklchilikastiketta
1rkloreganoa
1tlrouhittua mustapippuria
n. ½tlsuolaa
2-3valkosipulinkynttä
2sipulia
2rklhunajaa
n. 150 gfetajuustoa tai mozzarellaa
1-2dlmozzarella-emmental-juustoraastetta
Pinnalle:
tuoretta tai kuivattua oreganoa

Valmistusohje

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan – ota se sulamaan mieluiten tunti ennen käyttöä tai ajoissa jääkaappiin (älä avaa pakkausta). Levitä sulanut pizzataikina käsillä painellen halkaisijaltaan isommaksi, noin 30 cm:n kokoiseksi pyöreäksi levyksi ja siirrä se kohoamaan leivinpaperille. Laita liina päälle. Lämpö edistää kohoamista. Valmista täyte kohoamisen aikana.

  2. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suikaloi kurpitsa ohuiksi, n. ½ cm:n suikaleiksi, poista siemenet ja puhdista ne. Levitä suikaleet ja siemenet leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä paahtumaan uuniin noin 10 minuutiksi.

  3. Kaada tomaattimurska kattilaan, lisää chilikastike, oregano, mustapippuri, suola ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Anna seoksen kiehahtaa ja maustua hiljalleen poreillen noin 10 minuuttia.

  4. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Karamellisoi ne paahtamalla renkaita hunajassa pannulla noin 3 minuuttia.

  5. Levitä maustettu tomaattiseos kohonneelle pizzapohjalle. Levitä sen päälle karamellisoidut sipulit, kurpitsasuikaleet ja siemenet sekä murustettua fetaa tai mozzarellaa.

  6. Siirrä pizza leivinpaperin avulla kuumennetulle uunipellille tai pizzakivelle. Paista ensin uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

  7. Ripottele juustoraastetta pizzaan pinnalle ja nosta tämän jälkeen uunin yläosaan 2–5 minuutiksi niin, että pinta saa kauniin värin. Ripottele vielä lopuksi pizzan päälle oreganoa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy:lle

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)