• Makaronilaatikkoon saat vaihtelua käyttämällä siihen perinteisen sarvimakaronin tilalla erimuotoisia ja kuitupitoisempia makaroneja.
  • Esim. kurkumalla keltaiseksi värjätty tumma Kukka Makaroni sopii mainiosti makaronilaatikkoon, laatikosta tulee kauniin keltaista ja silti kyseessä on tummaa kuitupitoista pastaa.
  • Kurkuman keltainen väri tulee Kurkuma-nimisestä rohdoskasvista.

Ainekset noin 4:lle annosta

400
g
jauhelihaa tai broilerin jauhelihaa
1
iso sipuli
1-2
tl
suolaa
1
tl
currya
tl
valkopippuria
1
tl
paprikajauhetta
3
munaa
7
dl
maitoa tai lihalientä

Ohje

  1. Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja sipuli. Mausta kypsä jauheliha.

  2. Kaada kerroksittain makaroneja ja jauhelihaa voideltuun vuokaan. Sekoita munat ja maito (tai lihaliemi) ja kaada vuokaan. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 1 tunti. Laktoosittoman makaronilaatikon saat käyttämällä lihalientä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.