Korvapuustit

Korvapuustit
  • Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen. 
  • Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle.
  • Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.
  • Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.
15-20 kpl
Pullataikina:
½lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita
Väliin:
50-100gvoi- tai margariinisulaa
½-1dl(fariini)sokeria
1-2rklkanelia
Voiteluun ja päälle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm).

Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin.

Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat.

Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (258)

Kiitos, ihana ja helppo ohje. Mies leipoi parhaat puustit ikinä tällä ohjeella. Ensimmäistä kertaa jauhot laitettiin vatkaten ja vaivattiin taikina käsin vasta leivottaessa. Kohosi upeasti mikrossa. Jauhoja laitoimme noin 12 desiä, ja leipoessa loput, niin ei tullut kovia korppuja.
30x50cm kaulitaan, kuinka päin rullataan?
Taikina rullataan pitkältä sivulta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Kehuisin pakaste korvapuustia, varmasti Suomen paras pulla maultaan ja koostumukseltaan. Leipurimestari evp.
Aina valitetaan, ettei pullataikina tahdo nousta niinkuin sämpylätaikina. Luulen, että se johtuu siitä, että siinä on paljon enemmän rasvaa. Siihen myös lisätään "kylmiä"aineita enemmän, kananmunaa ja sokeria, mitkä jäähdyttävät taikinaa. Minä olen keksinyt oivan keinon. Lämmitän ensin koko maitoerän, lisään hiivan, kardemumman, munan ja sokerin vain puoleen osaan ja lämmitän lopun maidon kuumaksi ja lisään sen seokseen. Hiiva, muna ja sokeri ovat jäähdyttäneet seoksen sen verran, että kuumamaito-osuus lämmittää sen sopivaksi uudelleen. Taikinani on noussut aivan eri lailla kuin ennen ja ovatmuutenkin parempia! Oppia ikä kaikki! Nimim. 73-v. mummeli
Pullataikinaan kannattaa käyttää aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita, jotta taikina ei jäähdy ja hiivan toiminta hidastu. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Puolen litran maitoerän muna, sokeri, hiiva ja jauhot jäähdyttää varmasti vaikka olisivat huoneen-lämpöisiä.
Rusinat kruunaa korvapuustin, mitä määrää suosittelette? Itse laitan kaikki mitä on :)
Tosi hyvä
Kuinka paljon laitetaan kutakin lajia aineita, kun tehdään 2 l taikina?

Pages