Korvapuustit

Korvapuustit

Vastaleivotun pullan tuoksu saa veden kielelle ja muistoja mieleen.  Lämpimät korvapuustit ja kylmä maito tai vastakeitetty kahvi luovat herkkuhetken arjen keskelle. Käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

15-20 kpl
Pullataikina:
½lmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa
50ghiivaa
1-2tlsuolaa
2dlsokeria
1rklkardemummaa
1muna
n.14dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 900 g)
100gvoita
Väliin:
50-100gvoi- tai margariinisulaa
½-1dl(fariini)sokeria
1-2rklkanelia
Voiteluun ja päälle:
munaa
raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kaaviloi kumpikin suorakaiteen muotoon (n. 30 x 50 cm). Levitä taikinalevyille sulaa / notkeaa rasvaa ohueksi tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat 3-5 cm:n paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan.-> / \ / \. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pullaan muodostuvat korvat. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 10 min kauniin värisiksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (250)

Tosi hyvä
Kuinka paljon laitetaan kutakin lajia aineita, kun tehdään 2 l taikina?
Kahden litran taikinaa varten kerrotaan ainekset 4:llä, tosin jauhon määrän kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei taikinasta tule liian kovaa. Jauhoja kannattaa lisätä vähitellen taikinaa alustaessa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tuleeko tähän taikinaan laittaa kuivahiivaa tai tuorehiivaa. Se oli hiukan epäselvää ja 11g kuivahiivaa on n.30g tuorehiivaa, joten pitää tietää jotta ei tule mitään ongelmia. Kiitos -12 v. koululainen
Tässä reseptissä on käytetty tuorehiivaa. Taikinaan voi käyttää myös kuivahiivaa ilmoittamassasi suhteessa. Silloin taikinanesteen tulee kuitenkin olla lämpimämpää (42 asteista), jotta kuivahiiva lähtee toimimaan. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä resepti, jota vähän muokkasin. Laitoin väliin reilusti sokeria ja kanelia. Hyvä ohje oli vatkata jauhoja löysässä taikinassa, jolloin taikinaan muodostui hyvin ilmaa. Taikinaa vaivasin loppujen jauhojen laiton jälkeen niin kauan että taikina irtosi astian reunasta. Jauhoja laitoin tuntumalla arviolta ja taikina ei ollut liian paksua. Korvapuustit voitelin munalla ja laitoin päälle tavallista kidesokeria. Tuloksena oli ihanan kuohkeat, maukkaat ja rapeat korvapuustit.
Hyvä
Ohan nää hyviä; Kiitti!
Ihanan helppo ohje. Oma sovellus jossa sokeria 1 dl taikinaan, mutta kanelisokeri väliin ja korvapuustien pintaan. En vaivannut taikinaa niin paljon kuin aiemmin, mutta leivonta vaiheessa puristelin taikinasta ilmat pois. Kaksi pussia kuivahiivaa laitoin lämpimämpään kuin käden lämpöiseen rasvattomaan maitoon. Maitoa lämmitin hetken mikrossa. Altaassa lämpimässä vedessä liinan alla kohosi taikina nopeasti. Korvapuusteja tuli kaksi pellillistä. Resepti on niin helppo ja hyvä, että aion jatkossa tehdä suolaisen version pizzan pohjaksi. Puolet pienemmällä ohjeella saa pellillisen pizzaa ja aion kokeilla pikapuoliin, koska niin helppo käsiteltävä taikina oli.
Taikina tarttuu pöytään, käsiin ja kaulimeen alkaa vaikuttaa liimareseptiltä, olen kokeillut vähemmän jauhoja, enemmän jauhoja, rasvaa parhaimillaan 350 gr ja eikun tarttuu.

Pages