Aina valitetaan, ettei pullataikina tahdo nousta niinkuin sämpylätaikina. Luulen, että se johtuu siitä, että siinä on paljon enemmän rasvaa. Siihen myös lisätään "kylmiä"aineita enemmän, kananmunaa ja sokeria, mitkä jäähdyttävät taikinaa. Minä olen keksinyt oivan keinon. Lämmitän ensin koko maitoerän, lisään hiivan, kardemumman, munan ja sokerin vain puoleen osaan ja lämmitän lopun maidon kuumaksi ja lisään
sen seokseen. Hiiva, muna ja sokeri ovat jäähdyttäneet seoksen sen verran, että kuumamaito-osuus lämmittää sen sopivaksi uudelleen. Taikinani on noussut aivan eri lailla kuin ennen ja ovatmuutenkin parempia! Oppia ikä kaikki! Nimim. 73-v. mummeli
sen seokseen. Hiiva, muna ja sokeri ovat jäähdyttäneet seoksen sen verran, että kuumamaito-osuus lämmittää sen sopivaksi uudelleen. Taikinani on noussut aivan eri lailla kuin ennen ja ovatmuutenkin parempia! Oppia ikä kaikki! Nimim. 73-v. mummeli