Mantelinen korvapuustikranssi

Mantelinen korvapuustikranssi
1 iso sydän, 12–16 palaa
Pullataikina:
3dlmantelimaitoa
30ghiivaa
dlsokeria
1tlsuolaa
2tlkardemummaa
1muna
8-9dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 550 g)
75gvoita
Väliin:
75gpehmeää voita
1dlfariinisokeria
1dlmantelirouhetta
rklkanelia
Voiteluun ja päälle:
munaa
raesokeria, mantelilastuja

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen mantelimaitoon. Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kaaviloi taikina suorakaiteen muotoon (n. 50 x 50 cm). Levitä taikinalevylle pehmeää voita ohuelti. Ripottele päälle sokeria, mantelirouhetta ja kanelia. Kierrä levy tiukalle rullalle, jätä sauma alaspäin. Leikkaa rulla kolmion muotoisiksi paloiksi. Paina palojen keskeltä peukalolla niin, että pullan kierteet pullahtavat ulos. Asettele korvapuustit isoksi sydämeksi kiinni toisiinsa leivinpaperille uunipellille. Anna kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 min kauniin väriseksi. LASKIAISIDEA! Laskiaisen aikaan halkaise jäähtynyt kranssi ja täytä kuten laskiaispullat vadelmahillolla tai mantelimassalla ja kermarahkalla.

HELPPO VINKKI: Levitä 2 pss Myllyn Paras pakaste-Korvapuusteja leivinpaperin päälle uunipellille vierekkäin sydämen muotoon. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Anna puustien sulaa ja tarttua toisiinsa sen ajan. Paista uunin keskitasolla n. 15 min kauniin väriseksi.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)