Laskiaispullat toffeemoussella ja karamellipäärynällä

Päärynä laskiaispullat
4 t 20 min, josta valmisteluaika 3 t

Someleipurimme Sannan laskiainen maistuu toffeelta ja vaniljaiselta karamellipäärynältä. Ohjeesta valmistuu noin 25 vastustamatonta laskiaspullaa, joiden mehevä täyte vie taatusti kielesi mennessään.

noin 25 kpl
Pullataikina:
5dlmaitoa
50gtuorehiivaa
1-2tlsuolaa
1-2dlsokeria
1rklkardemummaa
2kananmunaa
n.15dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (n. 1 kg)
100gvoisulaa
1kananmuna voiteluun
raesokeria pinnalle
Toffeemousse:
3dlkuohukermaa
2dlfariinisokeria
4dlkevyt vispikermaa
2-4rklvaniljakreemijauhetta
Vaniljaiset karamellipäärynät
2kplpäärynöitä
2rklvoita
2rklsokeria
1kplvaniljatanko
1tlkanelia
½dlvettä
puolikkaan sitruunan mehu

Valmistusohje

 

Pullien ohje:

  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja kananmunat.

  2.  Lisää jauhot vähitellen ja aluksi vatkaten, jotta taikinaan sitoutuu ilmaa. Alusta taikina vaivaten ja lisää vaivaamisen loppupuolella voisula.

  3.  Kohota taikina peitettynä lämpimässä ja vedottomassa paikassa. Kun taikina on kaksinkertainen, kumoa se pöydälle ja vaivaa pois ilmakuplat.

  4. Pyörittele taikinasta n. 80 g pullia ja kohota kaksinkertaisiksi.

  5. Voitele pullat munalla ja ripottele halutessasi päälle raesokeria.

  6. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 8–10 min.

 

Toffeemoussen ohje: 

  1. Kiehauta kuohukerma ja fariinisokeri kattilassa. Jäähdytä seos huoneenlämmössä (noin 2 tuntia) ja säilytä jääkaapissa yön yli (voit tehdä myös samana päivänä, kunhan seos on vaahdotettaessa kylmää).

  2.  Vaahdota kevytvispi.

  3.  Vaahdota kylmä toffeekastike ja yhdistä vaahdotettuun kevytvispiin.

  4. Lisää vaniljakreemijauhetta, jotta saat moussesta sopivan paksua.

  5. Lusikoi valmis mousse pursotinpussiin.

 

Karamellipäärynöiden ohje:

  1.  Kuori ja pilko päärynät kuutioiksi. Sekoita kulhossa kanelin kanssa.

  2.  Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet seokseen. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa.

  3.  Sulata voi pannussa. Lisää päärynät ja paista, kunnes ne karamellisoituvat (n. 5 min.).

  4. Kaada vesi-sokeriseos ja sitruunamehu pannulle. Sulje tiiviillä kannella ja hauduta päärynät pehmeiksi (n. 5 min.). Jäähdytä hyvin.

 

Laskiaispullan kokoaminen:

Halkaise pulla ja pursota moussesta rinkula niin, että keskelle jää tyhjää. Täytä keskusta päärynällä, sulje pulla hatulla ja nauti.

 

Katso kaikki Someleipureiden reseptit: #someleipurit2020

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2020 Sanna Kalasniemi

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)