Ihana arkiruoka valmistuu Myllyn Paras Ateriarouheesta, jossa on kauraa ja härkäpapua. Arkisen version voit valmistaa naudanjauhelihasta ja pääsiäiseen sopivan karitsanjauhelihasta. Kasviksia voit käyttää oman makusi mukaan. Salviapesto antaa ruoalle mehevyyttä ja upean maun.

Ainekset 4 annosta annosta

1
l
vettä
1
lihaliemikuutio
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
300
g
vihreää kukkakaalia
2-3
porkkanaa
100
g
ruusukaalia
½-1
punainen paprika
2-3
rkl
voita tai rypsiöljyä
400
g
karitsanjauhelihaa tai naudanjauhelihaa
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
50-100
g
salviapestoa

Ohje

 

  1. Laita vesi kattilaan ja lisää joukkoon lihaliemikuutio.

  2. Laita Kaura-Härkäpapu Ateriarouhe kiehuvaan liemeen ja anna kiehua kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt.

  3. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

  4. Paloittele vihreä kukkakaali, porkkanat, ruusukaali ja paprika. Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla.

  5. Paista jauheliha, sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää muut kasvikset pannulle ja kääntele kovalla lämmöllä, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.

  6. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon kypsä kaura-härkäpapurouhe ja salviapesto. Kuumenna. Tarkista maku.

Resepti:
Kati Jaakonen, Hellapoliisi Oy

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.