Kaura-härkäpapurouhekulho

Kaura-härkäpapurouhekulho
25 min, josta valmisteluaika 20 min
1 annos, n. 4 dl runsas kulho
1dlMyllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta (2 dl kypsänä)
100gparsakaalia
1porkkana tai 100 g pakasteporkkanaa
100gvihreitä papuja, fenkolia tai vihreää salaattia
100gfeta- tai raejuustoa
3-4saksanpähkinää
Tomaattisalsakastike:
1tomaatti
1rklsitruuna- tmv. makuöljyä
1dltaco- tai salsakastiketta
½dltuoretta silputtua basilikaa
(hienonnettua valkosipulia tai mustapippuria)

Valmistusohje

Kypsennä 1 dl kaura-härkäpapurouhetta pakkauksen lisuke-ohjeen mukaan imeyttäen neste rouheeseen.

Valmista kastike hienontamalla tomaatti silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, mausta mieluiseksi.

Lohko parsakaali, viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi tai käytä pieniä pakasteporkkanoita ja pätki vihreät pavut. Kypsennä nämä kulhoissa mikroaaltouunissa tai kattilassa kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia, kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi. Jos käytät fenkolia tai salaattia, niitä ei tarvitse kuumentaa, vain pilkkominen riittää.

Kokoa ruoka korkeareunaiseen isoon kulhoon. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, esimerkiksi lohkoittain tai raitoina. Levitä kastike annoksen keskelle tai päälle raitoina. Nauti heti.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)