Kaura-härkäpapurouhekulho

25 min, josta valmisteluaika 20 min
1 annos, n. 4 dl runsas kulho
1 | dl | Myllyn Paras Kaura-härkäpapurouhetta (2 dl kypsänä) |
100 | g | parsakaalia |
1 | porkkana tai 100 g pakasteporkkanaa | |
100 | g | vihreitä papuja, fenkolia tai vihreää salaattia |
100 | g | feta- tai raejuustoa |
3-4 | saksanpähkinää | |
Tomaattisalsakastike: | ||
1 | tomaatti | |
1 | rkl | sitruuna- tmv. makuöljyä |
1 | dl | taco- tai salsakastiketta |
½ | dl | tuoretta silputtua basilikaa |
(hienonnettua valkosipulia tai mustapippuria) |
Valmistusohje
-
Kypsennä 1 dl kaura-härkäpapurouhetta pakkauksen lisuke-ohjeen mukaan imeyttäen neste rouheeseen.
-
Valmista kastike hienontamalla tomaatti silpuksi. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään, mausta mieluiseksi.
-
Lohko parsakaali, viipaloi porkkana ohuiksi viipaleiksi tai käytä pieniä pakasteporkkanoita ja pätki vihreät pavut. Kypsennä nämä kulhoissa mikroaaltouunissa tai kattilassa kiehuvassa vedessä 3–5 minuuttia, kasvikset saavat jäädä rapsakoiksi. Jos käytät fenkolia tai salaattia, niitä ei tarvitse kuumentaa, vain pilkkominen riittää.
-
Kokoa ruoka korkeareunaiseen isoon kulhoon. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, esimerkiksi lohkoittain tai raitoina. Levitä kastike annoksen keskelle tai päälle raitoina. Nauti heti.
Kommentoi reseptiä