Fenkoli-savukalasalaatti

20 min, josta valmisteluaika 20 min
- Tämä on ruokaisa, mutta kevyt ja raikas salaatti.
- Keltainen Kukka Makaroni tuo kauniin keväisen ilmeen salaatille.
- Pastaa, jota keitetään salaattiin, ei saa keittää liikaa, vaan makaronien tulee olla napakkaa hampaissa, siis "al dente".
- Sesongin mukaan aineita voi hieman vaihdella.
4:lle
3 | dl | Myllyn Paras Keltainen Kukka Makaronia |
n.300 | g | perattuja savusilakoita, savulohta, savukalasäilykettä tms. savukalaa |
1 | fenkoli (n. 150 g) | |
½ | kurkku | |
1 | keltainen paprika | |
1 | avokado | |
n.10 | minitomaattia | |
Kastike: | ||
½ | dl | rypsi- tai avokadoöljyä |
2 | rkl | balsamico-viinietikkaa |
1 | tl | sitruunapippuria |
ripaus suolaa |
Valmistusohje
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan salaattiin "al dente", 5 min ja valuta lävikössä kylmällä vedellä. Valmistele sillä aikaa muut ainekset. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Höylää tai leikkaa veitsellä fenkolista hyvin ohuita viipaleita.
Suikaloi kurkku ja paprika, kuutioi avocado, sivele kuutiot sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, sekoita kastike ja laita se salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.
Kommentoi reseptiä