Ruokaisan raikas salaatti, johon kuviopasta tuo kauniin keväisen ilmeen.

Muista että pastaa, jota keitetään salaattiin, ei saa keittää liikaa, vaan niiden tulee olla napakkaa hampaissa, siis "al dente".

Voit vaihdella aineita sesongin mukaan.

Ainekset 4:lle annosta

n.300
g
perattuja savusilakoita, savulohta, savukalasäilykettä tms. savukalaa
1
fenkoli (n. 150 g)
½
kurkku
1
keltainen paprika
1
avokado
n.10
minitomaattia
Kastike:
½
dl
rypsi- tai avokadoöljyä
2
rkl
balsamico-viinietikkaa
1
tl
sitruunapippuria
ripaus suolaa

Ohje

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan salaattiin "al dente", 5 min ja valuta lävikössä kylmällä vedellä. Valmistele sillä aikaa muut ainekset. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Höylää tai leikkaa veitsellä fenkolista hyvin ohuita viipaleita.

  2. Suikaloi kurkku ja paprika, kuutioi avocado, sivele kuutiot sitruunamehulla tummumisen estämiseksi.

  3. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, sekoita kastike ja laita se salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.