Fenkoli-savukalasalaatti

Fenkoli-savukalasalaatti

Tämä on ruokaisa, mutta kevyt ja raikas salaatti. Pippuripasta antaa makua tai Keltainen Kukka Makaroni tuo kauniin keväisen ilmeen salaatille. Pastaa, jota keitetään salaattiin, ei saa keittää liikaa, vaan makaronien tulee olla napakkaa hampaissa, siis "al dente". Sesongin mukaan aineita voi hieman vaihdella.

4:lle
3dlMyllyn Paras Pippuripastaa
tai Keltainen Kukka Makaronia
n.300gperattuja savusilakoita, savulohta, savukalasäilykettä tms. savukalaa
1fenkoli (n. 150 g)
½kurkku
1keltainen paprika
1avokado
n.10minitomaattia
Kastike:
½dlrypsi- tai avokadoöljyä
2rklbalsamico-viinietikkaa
1tlsitruunapippuria
ripaus suolaa

Valmistusohje

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan salaattiin "al dente", 5 min ja valuta lävikössä kylmällä vedellä. Valmistele sillä aikaa muut ainekset. Perkaa kalat ruodottomiksi paloiksi. Höylää tai leikkaa veitsellä fenkolista hyvin ohuita viipaleita. Suikaloi kurkku ja paprika, kuutioi avocado, sivele kuutiot sitruunamehulla tummumisen estämiseksi. Asettele ainekset kulhoon kauniisti, sekoita kastike ja laita se salaatin joukkoon tai tarjoile erikseen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

TÄYDELLINEN