Dipattavat kierteet

Dipattavat kierteet
50 min, josta valmisteluaika 15 min
  • Sormin syötävät kierteet ovat mainioita tarjottavia illanistujaisiin.

  • Nämä syntyvät nopeasti kahdesta Pyöreästä Pizzataikinasta, jotka täytetään ja leikataan kierteille ennen paistamista.

  • Palat nautitaan heti kuumina dipin kanssa.

  • Erilaisin täyttein saat erimakuisia kierteitä. 

16 kierrettä, n. 4:lle
Taikina:
2kplMyllyn Paras Pyöreä Pizzataikinaa (2 x 320 g)
Täyte:
2rkltomaattipyreetä
2rklmakeaa chilikastiketta
1dlsilputtua touretta basilikaa
1tlrouhittua mustapippuria
50gpepperonisalamia
2dlmozzarella-emmentaljuustoraastetta
Ranch-dippi:
2dlkermaviiliä
n. 1dlsitruunamajoneesia
1rkltuoretta ruohosipulisilppua
1tlvalkosipulijauhetta
1tlyrttisuolaa
1tlsokeria
1tlchilijauhetta
½tlrouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan – ota ne sulamaan vähintään tunti ennen käyttöä. Älä avaa pakkauksia, jolloin taikina kohoaa hyvin.

  2. Valmistele täyte taikinan sulamisen aikana. Kuutioi salami ja sekoita kaikki aineet keskenään.

  3. Lämmitä uuni 250 asteeseen.

  4. Levitä käsillä painellen kohonneet pyöreät taikinat halkaisijaltaan isommiksi, noin 30 cm:n kokoisiksi pyöreiksi levyiksi. Aseta toinen pizzapohja leivinpaperille uunipellille ja levitä täyte päälle. Nosta toinen levy päälle, nipistä ulkoreunat yhteen käärien niitä 1 cm yhteen ylöspäin. Jaa pyöreä levy taikinapyörällä ensin 4 sektoriin, mutta jätä noin 7 cm:n ympyrä keskeltä leikkaamatta, voit asettaa keskelle rengasmuotin tai mukin. Leikkaa tämän jälkeen jokainen sektori kahtia ja ne vielä kahtia, saat 16 palaa, joiden keskus on ehjä.

  5. Kierrä jokainen sektori pari kierrosta itsensä ympäri ja saat kierteitä täynnä olevan ympyrän.

  6. Paista ensin uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia ja nosta tämän jälkeen uunin yläosaan hetkeksi niin, että pinta saa kauniin värin.

  7. Sekoita dipin ainekset paistumisen aikana. Kun kierteet ovat valmiit, nosta ne heti kuumina tarjolle. Irrota taikinan keskus ja aseta dippi siihen.

Resepti:
Arja Elina Laine (julkaistu LEIPÄ-kirjassa 2020)

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Todella hyviä tuli!!