Joulukakku on juhlapöydän kuningatar, joka maistuu meistä useimmille. Myllyn Paras tarjoaa kotileipureille helpot ohjeet niin täyte- kuin kuivakakkuihin.

”Joulupuu on rakennettu, joulu on jo ovella, namusia ripustettu ompi kuusen oksilla”, lauletaan suositussa suomalaisessa kansansävelmässä. Joulu on meistä monille herkuttelun aikaa. Tiukkapipoisimmatkin terveysintoilijat saavat silloin hyvällä omalla tunnolla höllentää vyötään ja antautua makoisien jälkiruokien viettelyksille.

Jouluaaton iltaa istutaan perheissä pitkään. Pöydät notkuvat jos jonkinmoista syötävää ja kierroksia on useita. Onneksi jälkiruoalle on olemassa oma vatsansa, kuten leikkimielisesti loruillaan. Niinpä makeatkin joululeivonnaiset katoavat nopeasti parempiin suihin.

Joulupöytään kuuluvat olennaisena osana paitsi joulutortut ja piparit, myös erilaiset kakut, jotka kruunaavat juhlaillallisen. Myllyn Parhaan joulureseptien joukosta löydät kaikki parhaimmat kakkuohjeet, joilla hurmaat seuralaisesi takuulla!

Helpoissa kuivakakuissa maistuvat hedelmät

Perinteiset kuivakakut sopivat mainiosti kahvipöytään. Kauniisti sellofaaniin käärittyinä ne löytävät ostajansa myös joulumyyjäisistä. Ja kuinka kovasti sukulaiset ja tuttavat ilahtuvatkaan, jos kakun kiikuttaa tuliaisiksi joulupyhinä.

Myllyn Parhaan englantilainen hedelmäkakku saa makunsa kirsikoista, rusinoista tai viikunoista ja tirauksesta likööriä. Ihanan sherry-hedelmäkakun kirsikat ja viikunat liotetaan puolestaan sherryssä tai rommissa.

Seijan taatelikakku ja piimäkakku ovat takuuvarmoja joulupöydän hittejä, samoin kuin perinteinen viikunakakku. Moderni naked taatelikakku on kokeilunhaluisen jauhosormen suosikki, sillä taikinaan lisätään ranskankermaa ja koko kakku täytetään lopulta rahkalla.

Taio vuoden maistuvin joulumenu

Kuivakakut ovat helppoja tarjottavia siksi, että ne voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen ja pakastaa ennen juhlapyhiä. Lisäksi ne säilyvät varsin pitkään – jopa 1-2 viikkoa valmistamisesta säilytysolosuhteista riippuen. Ehkä juuri siksi niin monet meistä liputtavat kuivakakkujen puolesta!   

Haastava joulukakku on näyttävä jälkiruoka

Näyttävät täytekakut ovat paitsi kesä-, myös joulujuhlien iloisia piristäjiä. Myllyn Parhaan jouluisen täytekakun sisällys rakentuu muun muassa lemon curdista, persimoneista ja viikunahillosta. Kaunis kakku koristellaan tähtihedelmällä, granaattiomenalla ja viikunalla – päälle sirotellaan nonparelleja. Voiko kauniimpaa täytekakkua ollakaan!

Suklaan ystävät ihastunevat makeaan valkosuklaa tonttukakkuun, jonka valkoisen kuorrutussuklaan päälle voi taiteilla kirsikoista ja hopeakuulista hupsuja tonttu-ukkoja. Ja mitä olisikaan kakkukavalkadi ilman piparkakkutaikinasta valmistuvaa täytekakkua!

Ylimääräiset piparitaikinat tulevat käyttöön, kun loihdit niistä näyttävän vaniljaisen pipari-keksikakun. Ihana kakku täytetään vaniljakastikkeella tai kermalla sekä vaniljarahkalla ja koristellaan raikkailla marjoilla. Nam!

Kurkkaa myös kaikki joulun jälkiruoat!

Voit olla kiinnostunut myös näistä resepteistä