Vekkulit Sämpylät

Vekkulit Sämpylät

Sämpylöiden leipominen on kivaa yhteistä puuhaa lapsille ja vanhemmille.  Vekkuli-hiutaleilla saat monipuolisesti neljää eri viljaa sämpylöihin: ruista, kauraa, ohraa ja vehnää.  Tee sämpylätaikina juurimenetelmällä, jolloin ensin tehdään löysä taikina ja sen annetaan käydä, vasta sitten alustetaan kiinteä taikina, jonka voi leipoa heti.  Tee vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin!

noin 20 kpl
4dlappelsiini- tai porkkanamehua tai vettä
250g(laktoositonta) maitorahkaa (1 tlk)
50ghiivaa
6dlMyllyn Paras Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleita
½rklsuolaa
½dljuoksevaa hunajaa
n.8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Hiivaleipävehnäjauhoja
50gsulaa voita tai margariinia

Valmistusohje

Kuumenna neste aika kuumaksi. Sekoita siihen jääkaappikylmä rahka, jolloin seoksesta tulee kädenlämpöistä. Liuota hiiva ja lisää sitten hiutaleet. Jätä seos peitettynä lämpimään paikkaan n. 20 minuutin ajaksi (esim. kulho lämpimään vesialtaaseen). Kun seos kuplii, lisää loput aineet ja alusta pehmeäksi taikinaksi. Leivo taikina pitkäksi paksuksi tangoksi ja jaa se 20 osaan.  Leivo palasista haluamiasi vekkuleita sämpylöitä: nalleja, perhosia, kissoja, koiria, pässejä, hiiriä, pupuja, mitä vain keksitkin! Kohota valmiina sämpylöinä peitettyinä lämpimässä paikassa puolisen tuntia. Voitele sämpylät vedellä tai maidolla. Tee hahmoille silmiä ja suita erilaisilla pähkinöillä, manteleilla, kuivatuilla hedelmäpaloilla jne. Paista 225-asteisessa uunissa 10-12 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Lasten mieleen :)