Kaurateeleipänen

Kaurateeleipänen
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Teeleipäset ovat käteviä kun leipä on loppu.
  • Näin saat tuoretta leipää nopeasti.
  • Teeleipästaikina on leivinjauhetaikina ja sellainen taikina sekoitetaan vain nopeasti eli ei vaadi vaivausta kuten hiivataikina.
  • Teeleivät paistetaan kuumassa uunissa, sillä parasta teeleivissä on maistuva paistopinta.
  • Pinnalle voi sivellä voita, tuorejuustoa tai tehdä itse levitettä.
9-10 kpl
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
1tlsuolaa
1rklsokeria
50gvoita
dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi.

  2. Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista uunissa 250-asteen lämmössä n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (98)

Hyvä resepti!
Jätän leivästä sokerin pois. Teen ruokaleivän, laitan fenkolia ja minttua, kumpaakin 1/2 tl mortteliin, hienonnan ja laitan jauhojen joukkoon. Olen ennenkin tehnyt, on hyvää.
Nam niin hyviä
Täytyy kokeilla!
Itse laitan lisäksi reilusti pieneksi raastettua porkkanaraastetta ja hieman juustoraastetta, todella hyvää
Onneksi tulin lukeneeksi kommentteja etukäteen. Suolaa oli todellakin liian vähän. Itse laitoin ruokalusikallisen ja leivät menivät kuin kuumille kiville.
Pitää kai itsekin tehdä ja maistaa kun ei tuo teelusikallinen suolaa puoleen litraan jauhoja nyt paljolta kuulosta. Ei noin moni varmasti ole voinut laittaa ruokalusikallista suolaa taikinaan eihän?
Todella maukkaita leipäsiä tuli, resepti korvaa kyllä edeltäneen 'luottoreseptin'. Kaurahiutaleiden sijaan laitoin kylläkin ohrahiutaleita. Omaan suuhun eivät tuntuneet liian suolaisilta, mutta senkin määrän voi vähentää omaan makuun sopivaksi. Hyviä tuunausvinkkejä kommenteissa!
Aivan parhaita!
Suolan määrä vähintään puoliksi. Ja namia tulee, kun osan maidosta korvaa jogurtilla/piimällä ja osan leivinjauuheesta soodalla. Ja vinkkinä, että vehnäjauhon tilalla toimii gluteenittomat jauhoseokset hyvin, jos sellaiselle on tarvetta. Hillon ja teen kanssa hyvää! (Tein muuten yhden ison ja paksun, jaoin veitsellä neljänneksiin ennen paistamista. Vähän miedompi lämpö ja pidempi aika, tulee mehukasta!)

Pages