Kaurateeleipänen

Kaurateeleipänen
20 min, josta valmisteluaika 10 min
  • Teeleipäset ovat käteviä kun leipä on loppu.
  • Näin saat tuoretta leipää nopeasti.
  • Teeleipästaikina on leivinjauhetaikina ja sellainen taikina sekoitetaan vain nopeasti eli ei vaadi vaivausta kuten hiivataikina.
  • Teeleivät paistetaan kuumassa uunissa, sillä parasta teeleivissä on maistuva paistopinta.
  • Pinnalle voi sivellä voita, tuorejuustoa tai tehdä itse levitettä.
9-10 kpl
dlMyllyn Paras Kaurahiutaleita
dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tl leivinjauhetta
1tlsuolaa
1rklsokeria
50gvoita
dlmaitoa tai laktoositonta maitojuomaa

Valmistusohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sulatettu voi ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille nokareiksi.

  2. Taputa nokareet kostutetulla kädellä leipäsiksi ja paista uunissa 250-asteen lämmössä n. 10 min.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (127)

Kivoja rieskoja!
Hei Unohdin ihan kysyä uunin lämpötilasta, kiertoilman vai tavallinen. Muutenkin olisi avuksi jos laittaisitte kaikkiin resepteihin ihan rautalangasta vääntäen. Mikä se lämpötila on tavallisessa uunissa ja mikä kiertoilmauunissa. Kiitos
Tässä reseptissä paistetaan tavallisessa uunissa. Kiertoilmauunin lämpötila on hyvä laskea 25 astetta alhaisemmaksi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onko väliä laittaako nesteen ( mitä nyt sitten käyttääkään ) lämpimänä vai kylmänä? Laitoin lämpimänä enkä nyt vielä tiedä oliko fiksua vai ei ovat vasta menossa uuniin.
Ei ole väliä. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Ihan paras resepti. Vielä kun laitat kauramaitoa ja kaurajauho niin ei voi olla parempia!!!
Pistin mysliä sekaan myös , maidon korvaa maitojauhe , kohta menee uuniin
Voikohan vehnäjauhojen tilalle laittaa gluteenitonta jauhoseosta(kilpirauhasen vajaatoiminta)?
Voi käyttää myös gluteenitonta jauhoseosta. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Tämä on mielestäni ihan huippu resepti monenlaisen ruokahävikin vähentämiseen. Ensinnäkin nesteenä voi käyttää muutakin kuin maitoa, vaikkapa vanhaksi menevää piimää, kermaviiliä, jugurttia, tuorejuustoa tms. ja jatkaa tarvittaessa vedellä siten, että koostumus on sopiva. Rasvana voi käyttää hyvin kasvisöljyjä saman määrän eli 50 grammaa. Sekaan voi laittaa erilaisia tuotteita mitä meinaa jäädä vanhaksi, kuten raastaa nahistuneen porkkanan, juustonkaannikat, leikkeleitä pieninä paloina, tuoreita yrttejä, oliiveja, aurinkokuivattuja tomaatteja, pähkinöitä, siemeniä jne. Samalla maku vaan paranee. Makean version saa kun taikinaan laittaa vähän enemmän sokeria, siirappia, hunajaa ja jos on menossa joku makea jugurtti vanhaksi, niin sitäkin voi hyödyntää nesteenä. Taikinaan voi silputa (vanhaksi meneviä) kuivattuja hedelmiä, kookoshiutaleita, pähkinöitä tai raastaa vaikka omenan tai päärynän. Päälle (voissa paistettuja) omenakuutioita, joiden seassa on sokeria/hunajaa, kanelia, (pähkinää) ja kookos/kaurahiutaleita.

Pages