Punajuuri sopii erinomaisesti halloweenin aikaan, koska sen satokausi on parhaimmillaan loppukesästä syksyyn. Lisäksi punajuuren tumma väri sopii erilaisiin syksyisiin resepteihin. Punajuuresta saakin tehtyä upean värikkäitä ruokia ja leivonnaisia. 

Punajuurilasagne on oivallinen ruoka esimerkiksi juuri halloween-juhliin tai ihan arkiruoaksi. Voit lisätä halutessasi oman maun mukaan proteiinia lasagnen joukkoon esimerkiksi ripottelemalla raejuustoa tai valutettuja punaisia kidneypapuja punajuurikastikkeen päälle kastikekerroksiin. 

Lasagnen korkeuteen sekä kerrosten määrään vaikuttaa käytettävän uunivuoan koko. Pienemmässä vuoassa kerroksia tulee enemmän, suuremmassa vuoassa lasagne jää matalammaksi. 

Ainekset 4 annosta

Punajuurikastike
500
g
punajuurta
1
puna- tai keltasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
voita
1 prk
paseerattua tomaattia (500 g)
1
kasvisliemikuutio
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
2
tl
tuoretta timjamia
n. 2½
dl
vettä
(suolaa)
Juustokastike
6
dl
täysmaitoa
100
g
mozzarellaraastetta
noin 15 kpl Myllyn Paras Lasagnelevyjä
Koristeluun
1
mozzarellajuustopallo (125 g)
mustia kivettömiä oliiveja

Ohje

  1. Valmista ensin punajuurikastike kuorimalla ja raastamalla punajuuret, sipuli sekä valkosipulinkynnet. Laita voi paistinpannulle tai kattilaan, ja paista raastetut kasvikset voissa noin 1–2 minuutin ajan. Lisää joukkoon paseerattu tomaatti, kasvisliemikuutio, mustapippuri sekä tuore timjami. Lisää vielä vettä notkistamaan kastiketta. Anna kastikkeen kiehua noin kymmenen minuutin ajan. Mausta tarvittaessa suolalla ja soseuta kastike halutessasi.
  2. Valmista seuraavaksi juustokastike mittaamalla maito ja vehnäjauhot kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen kiehuvaksi, ja lisää juustoraaste kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin ja pidä kastike lämpimänä.
  3. Lisää vuokaan ensin hieman punajuurikastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä sekä uudelleen kerros punajuurikastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Jatka samaan tapaan muutama kerros lisää. Kerrosten määrään vaikuttaa käyttämäsi vuoan koko. Jätä punajuurikastiketta vielä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle.
  4. Paista lasagnea ensin noin 30 minuutin ajan 175-asteisessa uunissa. Suojaa lasagnea foliolla.
  5. Siivuta paiston aikana mozzarellapallo ohuiksi siivuiksi. Ota vuoka pois uunista ja levitä mozzarellasiivut lasagnen päälle. Jatka paistamista foliolla suojattuna vielä noin 15–20 minuutin ajan, tai kunnes lasagnelevyt ovat pehmeitä. Siivuta lopuksi mustista oliiveista juustohaamuille silmät ja laita ne paikoilleen lasagnen päälle. Tarjoile lasagne heti lämpimänä! 
Resepti:
Taru Vihavainen

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.