Jaa sulanut taikina kolmeen yhtä isoon palaan. Kauli paloista isot pyöreät levyt leivinpaperin päällä (esim. ruokalautanen muottina). Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen keskitasolla 5-8 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat.
Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta seos vaniljasokerilla (ja liköörillä).
Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin maitokahvi-liköörisekoituksella. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle marjoja ja täytevaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loppu hillo ja marjoja sekä vaahtoa. Laita päälle kolmas levy, kostuta, levitä kauniisti loppu vaahto kakun pinnalle.
Koristele runsaasti puolukoilla tai kirsikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.
VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla vaniljajäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä kakku tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.
Kommentteja ja keskustelua