Vaniljainen Pipari Keksikakku

Vaniljainen Pipari Keksikakku

Löytyykö pakastimestasi vielä piparitaikinaa joulun jälkeen? Tee siitä kakku, vaikka uuden vuoden juhliin. Kostuta kypsät piparkakkulevyt hyvin, jotta kakku on leikattavissa. Raikkaat marjat sopivat hyvin makean piparitaikinan kanssa kakkuun. Täytä ajoissa, mutta koristele vasta juuri ennen tarjoilua. Jos teet jäätelötäytteen, voit tehdä kakun ajoissa pakastimeen.

kakun halkaisija 25 - 28 cm, noin 10 annosta
Torttupohja:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikinaa (500 g)
tai Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
Kypsälle pohjalle:
dlvaniljalla maustettua maitokahvia
3rklvanilja- tai kermaikööriä (esim. Baileys)
2-3dlpuolukka- tai kirsikkahilloa
4dlpuolukoita tai kirsikoita
Täytevaahto:
1tlkkermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2½ dl)
2tlkvaniljarahkaa (400 g)
1tlvaniljasokeria
(1rklvaniljalikööriä)
Koristeeksi:
n.3dlpuolukoita tai kirsikoita
sitruunamelissanlehtiä

Valmistusohje

Jaa sulanut taikina kolmeen yhtä isoon palaan (⅔ levyä + ⅔ levyä + kaksi x ⅓ levyistä jääneet palat). Kauli paloista isot pyöreät levyt leivinpaperin päällä (esim. ruokalautanen muottina). Paista kutakin pohjalevyä 200-asteisen keskitasolla 5-8 min. Varo paistamasta liikaa. Jäähdytä pohjat. Valmista täytevaahto. Vatkaa kerma tai vaniljakastike kovaksi vaahdoksi. Lisää rahka. Mausta seos vaniljasokerilla ja liköörillä tai esanssilla.  Kokoa torttu tarjoiluastialle. Kostuta alimmainen torttupohja hyvin. Levitä päälle puolet marjasurvoksesta tai -hillosta ja sen päälle marjoja ja täytevaahtoa tasaiseksi kerrokseksi. Aseta toinen keksilevy päälle, kostuta ja sen päälle loppu hillo ja marjoja sekä vaahtoa. Laita päälle kolmas levy, kostuta, levitä kauniisti loppu vaahto kakun pinnalle. Koristele runsaasti puolukoilla tai kirsikoilla ja sitruunamelissanlehdillä.

VINKKI: Voit käyttää täytevaahdon tilalla vaniljajäätelöä, jonka maustat liköörillä. Säilytä kakku tällöin pakastimessa ennen tarjoilua. Kumoa jäätelökakku tarjolle ja anna pehmetä puolisen tuntia ennen tarjoamista.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet


Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)