Sari Juntusen Tunturimökkikakku

Tunturimökkikakku
8 t 45 min, josta valmisteluaika 2 t 15 min

Katso Sarin blogista vaihekuvat kakun tekemisestä.

Pohja:
4munaa
1 ½dlsokeria
1dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1dlperunajauhoja
2tlleivinjauhetta
Punaisten marjojen täyte:
6liivatetta
4dlvispikermaa
2prkmansikkarahkaa (á 200 g)
1dlsokeria
5dlmansikoita
5dlvadelmia
2dlpunaisia viinimarjoja
½dlvadelmien mehua
Kuorrutus:
3dlvispikermaa
sokeria
vaniljasokeria
Piparikoristeet:
1pktMyllyn Paras Laktoositon Piparitaikina (500 g)

Valmistusohje

Pohja:

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaa.

  2. Paista 175 °C jauhotetussa ja voidellussa Ikean metallikulhossa noin 50 minuuttia.

Punaisten marjojen täyte

  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma ja sekoita mansikkarahka kermavaahdon joukkoon. Sulata marjat ja valuta niistä neste pois. Soseuta marjat.

  2. Sekoita sokeri soseutettujen marjojen joukkoon. Kuumenna sen jälkeen vadelmien mehu ja sulata liivatteet siinä, kaada ohuena nauhana täytteeseen. Kasaa kakku kelmutetun vuoan sisälle nurinpäin.

  3. Leikkaa kakku kuuteen osaan eli täytettä viiteen väliin. Kostutus sitruunalimpparilla. Jokaiseen väliin upota vielä kokonaisia puutarhavadelmia sattumiksi. Anna hyytyä seuraavaan päivään.

Kuorrutus

  1. Levitä kakun päälle kuin lumi.

Piparikoristeet

  1. Tee piparista mökki, tikapuut, kyltti ja kuusia ja laita kakkuun.

Resepti:
Sari Juntunen

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)