Pestopasta antaa ruoalle makua, et tarvitse erikseen kastiketta.

Thairuoka on itsessään useimmiten maukasta ja terveellistä, rasvaisia kastikkeita ei tarvita. 

Kala ja äyriäiset sopivat tähän wokkiruokaan mainiosti. 

Ainekset 4:lle annosta

2
rkl
öljyä
1
punasipuli
4
valkosipulinkynttä tai valkosipulitahnaa
3
dl
vettä
2-3
rkl
soijakastiketta
2
rkl
(thai)chilikastiketta tai 1-2 tl chilijauhetta
4
dl
kookosmaitoa
n.400
g
kalaa (esim. puna-ahventa, haukea, kampelaa, lohta tms. kalaa tai katkarapuja)
1-2
paprikaa (punainen tai oranssi)
(200
g
bambunversoja tai sokeriherneenpalkoja)
2
rkl
tummaa tai fariinisokeria
parmesaanijuustolastuja
tuoretta basilikaa

Ohje

  1. Paista viipaloitu sipuli ja murskattu valkosipuli nopeasti öljyssä wokpannussa.

  2. Lisää vesi ja soijakastikkeet. Kun neste kiehuu, lisää pasta ja kookosmaito. Anna kiehahtaa ja sen jälkeen kypsyä 4 min.

  3. Lisää kalapalat tai katkaravut, suikaloitu paprika,(bambunversot) ja sokeri, anna kypsyä vielä 2-3 min.

  4. Silppua lopuksi joukkoon tai annosten pinnalle tuoretta basilikaa ja parmesaanijuustoraastetta.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.