Tässä maistuva suolainen puurokulho, jonka ruokaisuus syntyy Kaura-härkäpapuhiutaleista, sipulista ja punajuuresta. Punajuuri antaa myös kauniin värin puurolle. Kokeile rohkeasti!  

Ainekset 2-3:lle annosta

2
salottisipulia tai puolikas sipuli
2
punajuurta tai keltajuurta
1
rkl
rypsiöljyä
7
dl
vettä
½ -1
kasvisliemikuutio tai 1 rkl kasvis- tai sienifondia
tl
mustapippuria
n.2
rkl
tuoretta persiljaa hienonnettuna
Lisää halutessasi
100
g
kantarelleja tai suppilovahveroita
½ -1
tl
suolaa

Ohje

  1. Puhdista ja kuori sipulit ja juurekset. Silppua sipuli ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi.

  2. Kuumenna öljy kattilassa ja paahda siinä sipulisilppu ja juuresraaste.

  3. Lisää kattilaan myös hiutaleet ja pyöräytä ne nopeasti seoksessa. Kaada päälle vesi ja mausta ohjeen mukaisesti.

  4. Anna seoksen kypsyä 15 minuuttia (mikäli käytät sieniä, lisää puhdistetut ja pilkotut sienet 10 minuutin kohdalla).

  5. Tarkista maku ja jaa suolainen puuro tarjolle kulhoihin.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.