Omena-mannapuuro

Omena-mannapuuro

Maistuva ja runsaskuituinen puuro syntyy suomalaisista Myllyn Paras Kauramannasuurimoista.  Halutessasi voit makeuttaa puuroa hunajalla tai sokerilla, määrään vaikuttaa omenoiden happamuus. Voit halutessasi tehdä tummempaa puuroa lisäämällä puuron joukkoon heti nesteen keiton vaiheessa 1-2 dl mustamarja-aroniaa (juuri sitä iso-marjaterttuista marjaa, jota on syksyllä aroniapensaissa).

noin 4:lle
½lvettä
½lomenamehua
3keskikokoista omenaa
n. ½dlsokeria
(n. ½tlmineraalisuolaa)
2dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
tai Kauramannasuurimoita

Valmistusohje

Kiehauta vesi ja mehu. Lisää sekaan mannasuurimot vatkaten, omenat kuutioina tai raasteena ja sokeri. Anna kypsyä hiljalleen n. 10 minuuttia. Sekoita välillä. Tarjoile kuumana tai kylmänä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (4)

Hyvää tuli! Mutta tarvitsee enemmän nestettä ja pidemmän haudutusajan, jotta omenat tulevat pehmeiksi.
Ihana ohje, saa syksyn omenasatoa käytettyä. Seuraavalla kerralla laitan kyllä vähemmän sokeria, jos ollenkaan. Puuro oli jälkiruoaksikin mielestäni liian makeaa.
Kokeile tehdä samaa puuroa omenoiden kanssa, mutta luumumehuun. Erinomainen vaihtoehto mämmille ja maut ovat jouluun sopivat, varsinkin jos kiehautat mukana vielä palan kanelitankoa. Parasta kerman kanssa. Testattu aikuisilla ja lapsilla, joiden kommentti oli: Anna lisää!
olen myös vatkannut puuron vaahdoksi, kun se on jäähtynyt. Tulee aivan ihanan pehmeää vaahtoa ja omenan makuista vaaleaa omenavispipuuroa!