Saaristolaisnäkkäri syntyy kätevästi valmiista Myllyn Paras Kaurainen-siemennäkkäriseoksesta, joka lisätään turvonneiden kaljamaltaiden joukkoon. Näillä aineksilla syntyy näkkäreihin uunissa paistettaessa ihana saaristolaisleivän maku, varsinkin kun joukkoon lisätään vielä aavistus makeutta eli loraus tummaa siirappia. Tarjoa salaatin kera.

Ainekset n. 25 annosta

3 ½
dl
vettä
½
dl
siirappia (tummaa)
1
dl
kaljamaltaita
½
dl
rypsiöljyä

Ohje

 

  1. Kuumenna vesi ja siirappi kattilassa kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä ja mittaa maltaat joukkoon. Anna maltaiden pehmentyä puoli tuntia.
  2. Kuumenna seos uudelleen kiehuvaksi ja sekoita mukaan kaurainen-siemennäkkäriseos. Siirrä seos pois kiehumasta ja lisää joukkoon öljy.
  3. Painele taikina ohueksi tasaiseksi levyksi leivinpaperin päälle isolle uunipellille käsin tai käytä apuna kaulinta. Kätevää on pitää toista leivinpaperipalaa paineltavan taikinalevyn päällä, niin kädet tai kaulin eivät tartu levyyn.
  4. Paista näkkäriä 170-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla ensin 15 minuuttia. Nosta näkkäripelti pois uunista, ja jaa levy taikinapyörällä tai veitsellä paloihin (esim. 6 x 6 cm).
  5. Siirrä näkkäripelti heti takaisin uuniin ja jatka paistamista 30–35 minuuttia. Paistoaika on uunikohtainen. Nauti herkulliset näkkäripalat voin tai margariinin kanssa ja kesäisen savukalasalaatin kanssa.

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.