Ruiskuorinen Broiler-Kasvispiirakka

Myllyn Paras
laakea iso uunivuoallinen (esim. n. 40 x 25 cm)
1pktMyllyn Paras Ruistaikinaa (500 g)
TAI itse tehty ruistaikina:
200gvoita
5-6dlMyllyn Paras Ruisjauhoja
1tlsoodaa
½-1tlsuolaa
dlranskankermaa
Täyte:
dlMyllyn Paras Esikypsytetty Rikottu Ohrasuurimoita
5dlvettä
1tlsuolaa
400gbroilerin fileesuikaleita
1sipuli
1tlsuolaa
1tlviher- tai mustapippuria
1tlcurrya
100gpippurituorejuustoa
1paprika pieninä kuutioina
1maustekurkku
n.1dlranskankermaa
2munaa
Voiteluun:
munaa

Valmistusohje

Keitä suurimot pakkauksen ohjeen mukaan. 

Käytä valmista Myllyn Paras Ruistaikinaa,
sulata se. Tai valmista pohjataikina sekoittamalla ruisjauhot pehmeään rasvaan
ja sekoittamalla muut ainekset sekaan tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina
kylmään kovettumaan ja valmista täyte. 

Ruskista kasarissa/isolla pannulla fileesuikaleet ja
sipuli ja mausta hyväksi. Lisää pannulle juusto sekä kypsät ohrasuurimot,
paprikakuutiot sekä kerma. Ota kasari pois liedeltä, lisää maustekurkku
kuutioina ja munat. 

Painele puolet taikinasta voidellun isohkon laakean
uunivuoan pohjalle tasaiseksi, voit käyttää myös piirakkavuokaa. Laita pohja
200-asteisen uunin alimmalle tasolle paistumaan n. 10 min. Kaaviloi sillä aikaa
toinen puoli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä piirakkavuoan kokoiseksi
ohueksi levyksi. 

Kaada täyte esikypsän piirakkapohjan päälle paksuksi
kerrokseksi. Pyöreään piirakkavuokaan riittää täytettä n. ⅔ ohjeen määrästä,
riippuen vuoan koosta. Kumoa leivinpaperin avulla taikinalevy kanneksi
piirakalle. Voitele munalla. Tee kanteen viiltoja veitsellä koristeeksi.
Jatka paistamista 25-30 min, kunnes piirakka saa kauniin värin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (0)