Ainekset 2 leipää annosta

3
dl
vettä
1
rkl
öljyä (tai 30 g voita)
1
tl
suolaa
¼
pkt
hiivaa (tuore)

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi ja jauhot, vaivaa huolella. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 30-40 minuutiksi.

  2. Vaivaa taikina sitten uudelleen ja anna taas kohota kaksinkertaiseksi. Taikinan kohottua painele leivinpaperin päällä nyrkeillä ilma pois taikinasta, jaa se kahtia ja muotoile niistä kaksi pitkulaista leipää. Anna leipien kohota liinan alla.

  3. Ennen paistamista leikkaa terävällä veitsellä yksi pitkä viilto leivän päästä päähän ja pirskottele leipien päälle vettä. Paista leivät uunissa 240 asteessa noin 20 minuuttia riippuen uunin tehosta.

Resepti:
Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.