Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi ja jauhot, vaivaa huolella. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 30-40 minuutiksi.
Vaivaa taikina sitten uudelleen ja anna taas kohota kaksinkertaiseksi. Taikinan kohottua painele leivinpaperin päällä nyrkeillä ilma pois taikinasta, jaa se kahtia ja muotoile niistä kaksi pitkulaista leipää. Anna leipien kohota liinan alla.
Ennen paistamista leikkaa terävällä veitsellä yksi pitkä viilto leivän päästä päähän ja pirskottele leipien päälle vettä. Paista leivät uunissa 240 asteessa noin 20 minuuttia riippuen uunin tehosta.
Ihanan kimmoisa taikina ja lopputuloksena just passelia ranskanleipää, ei ollenkaan semmoista höttöä kuin kaupasta ostetut. Pinnan rapeuttamiseksi roiskaisin vielä paiston aikana muutaman kerran vettä uunin pohjalle, kuten taannoin kotitaloustunnilla koulussa opetettiin.
Eri leipäkoneissa tarvittavan jauhon määrä voi hieman vaihdella riippuen leipäkoneiden erilaisista ohjelmistakin. Oman leipäkoneen ohjekirjasta kannattaa myös tarkistaa valmistajan suosittelemat leivän ainesuhteet ja ohjelmat. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Omassa koneessa oli luultavasti pienempi paistoastia, joten pienensin kaikki ainemäärät puoleen. Onnistuu siis täysin vasta-alkajaltakin, jopa heti ensimmäisellä kerralla.