Ranskanleipä

Ranskanleipä
3dlvettä
1rklöljyä (tai 30 g voita)
8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (520 g)
1tlsuolaa
¼pkthiivaa (tuore)

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi ja jauhot ja vaivaa huolella. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 30-40 minuutiksi. Vaivaa taikina sitten uudelleen ja anna taas kohota kaksinkertaiseksi. Taikinan kohottua painele leivinpaperin päällä nyrkeillä ilma pois taikinasta, jaa se kahtia ja muotoile niistä kaksi pitkulaista leipää. Anna leipien kohota liinan alla. Ennen paistamista leikkaa terävällä veitsellä yksi pitkä viilto leivän päästä päähän ja pirskottele leipien päälle vettä. Paista leivät uunissa 240 asteessa noin 20 minuuttia riippuen uunin tehosta.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (9)

Liikaa jauhoja.
Aivan liikaa jauhoja. Tein ajastimella ja aamulla koneessa oli kuiva jauhoinen koppura.
Eri leipäkoneissa tarvittavan jauhon määrä voi hieman vaihdella riippuen leipäkoneiden erilaisista ohjelmistakin. Oman leipäkoneen ohjekirjasta kannattaa myös tarkistaa valmistajan suosittelemat leivän ainesuhteet ja ohjelmat. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Omassa koneessa oli luultavasti pienempi paistoastia, joten pienensin kaikki ainemäärät puoleen. Onnistuu siis täysin vasta-alkajaltakin, jopa heti ensimmäisellä kerralla.
Jauhomäärä vaihtelee merkin mukaan, että kaikilla ei tuo 8 dl riitä. Pitää seurata millainen taikina siitä muodostuu.
Huippuhyvää ranskanleipää. Onnistuu varmasti jokaiselta!
herkullista
Siis aivan loistava! Hyvää, ei mitään hötyleipää.
Maistui ranskanleivältä.