Ranskanleipä

Ranskanleipä
1 t 35 min, josta valmisteluaika 15 min
3dlvettä
1rklöljyä (tai 30 g voita)
8dlMyllyn Paras Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja (520 g)
1tlsuolaa
¼pkthiivaa (tuore)

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, voi ja jauhot ja vaivaa huolella. Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan 30-40 minuutiksi.

  2. Vaivaa taikina sitten uudelleen ja anna taas kohota kaksinkertaiseksi. Taikinan kohottua painele leivinpaperin päällä nyrkeillä ilma pois taikinasta, jaa se kahtia ja muotoile niistä kaksi pitkulaista leipää. Anna leipien kohota liinan alla.

  3. Ennen paistamista leikkaa terävällä veitsellä yksi pitkä viilto leivän päästä päähän ja pirskottele leipien päälle vettä. Paista leivät uunissa 240 asteessa noin 20 minuuttia riippuen uunin tehosta.

Resepti:
Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (20)

Millä uunitasolla paistetaan normaali uuni?
Leivän voi paistaa toiseksi alimmalla tasolla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Hyvä ohje mutta voiko tehdä maitoon veden sijaan. Täytyy kokeilla ohjetta.
Voi käyttää myös maitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Onnistuisiko gluteenittomana tuo ihanuus "ranskanleipä" .
Vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin saa ainakin vastaavaa leipää. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nyt löytyi helppo ohje... ja perheelle maistui!! Ihanan rapeapintaisia!!
Tätä nyt joutunut tekemään viikottain, ei enää kaupan ranskis kelpaa :) Kiitos paljon, hyvä ja helppo ohje - suosittelen sillä hyvää tulee ! .)
Yksin elävälle eläkeläiselle sopiva resepti.Kaupat on kaukana ja joskus tekee mieli tuoretta evästä.
Hyvä resepti! Paistoin juuri äsken 2 ranskista ja onnistui mahtavasti. Terveisin Tuikku

Pages