Ranskalainen hedelmätorttu helposti

Ranskalainen hedelmätorttu helposti
1Myllyn Paras Lehtitaikinalevy
1muna voiteluun
1annos sokerileipurin kreemiä (ohje alla)
erilaisia hedelmiä, mansikoita, banaania, aprikoosia, kiiviä, vadelmia ym.
Sokerileipurin kreemi (crème patissière):
½lmaitoa
1vaniljatanko tai 1 tl vanilja extractia
6keltuaista
dlluomusokeria
¾dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

Valmistusohje

Levitä lehtitaikinalevyt uunipellille ja leikkaa terävällä veitsellä viilto sentin päästä taikinan reunasta. Varo leikkaamasta pohjaan saakka. Penslaa reuna kevyesti vatkatulla munalla.

Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa uunissa 200 asteessa 20-25 minuuttia tai kunnes kaunis ja kypsän rapea. Painele keskiosa alas levyjen ollessa vielä kuumia ja anna jäähtyä. 

Valmista sillä aikaa sokerileipurin kreemi. 

Levitä kreemi jäähtyneelle pohjalle ja asettele hedelmät kauniisti kreemin päälle.

Halutessasi kuumenna aprikoosihilloa ja penslaa hedelmät sillä.

Sokerileipurin kreemi (crème patissière)
Kuumenna maito paksupohjaisessa teräskattilassa kiehumispisteeseen.

Laita kattila lämpimään paikkaan (tai alimmalle lämmölle liedellä niin että maito ei pääse kiehumaan - voit laittaa toisen levyn liedellä valmiiksi alimmalle lämmölle) ja halkaise vaniljatanko, poista siemenet sekä lisää siemenet ja tanko maidon joukkoon. Anna hautua 10- 15 minuuttia kannen alla ja nosta sitten vaniljatanko pois. 

Sillä aikaa vispaa keltuaiset ja sokeri keskenään lasikulhossa paksuksi ja kuohkeaksi  seokseksi, noin parin minuutin ajan,  siivilöi lopuksi joukkoon jauhot ja sekoita hyvin.

Kaada vaniljamaito tiheän siivilän läpi munaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen   kunnes koostumus on tasainen ja kokkareita ei löydy.

Kaada seos takaisin kattilaan, kuumenna takaisin kiehumispisteeseen kokoajan sekoittaen. Jos kokkareita ilmaantuu seoksen paksuuntuessa, niin ota heti pois liedeltä ja vispaa tasaiseksi seokseksi. Keitä kreemiä hellävaraisesti matalammalla lämmöllä, sekoita lastalla pohjaa myöten, kunnes sen koostumus on samettimaisen pehmeää, joka tarkoittaa, että jauhot ovat kypsyneet, noin parisen minuuttia.

Ota kattila liedeltä, siirrä kreemi kulhoon ja ripottele päälle tomusokeria jotta pintaan ei muodostu kalvoa. (Jos käytät vaniljaekstraktia tai vaniljasokeria, niin se laitetaan vasta tässä vaiheessa). Peitä kulho ja anna jäähtyä.

VINKKI: Voit hyödyntää käytetyn vaniljatangon kuivattamalla sen ja lisäämällä sen purkilliseen sokeria niin saat vaniljasokeria. 

Resepti:
Sikke

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Mielenkiintoisen oloinen ohje. Ajattelin kokeilla kun jäi torttutaikinalevyjä.