Ahvenanmaalaiseen pannukakkuun käytetään yleisesti joko manna- tai riisipuuroa. 

Itse päätin sekoittaa mukaan pari ylikypsää banaania, joiden avulla pannarista tuli ihanan mehevä.

Pannarihan on myös mahtava iltapala tai jälkkäri, koska se sisältää paljon proteiinia ja vähän sokeria.

Ainekset annosta

5
dl
maitoa
1-2
rkl
voita
½
tl
suolaa
½
dl
sokeria
2
kypsää/ylikypsää banaania
1
tl
kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria
4
dl
maitoa
4
munaa

Ohje

  1. Keitä puuro: kiehauta maito ja vatkaa joukkoon suurimot. Anna kiehua miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoittaen 5-10 min. Sekoita valmiiseen puuroon voi ja laita jäähtymään.

  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne munien joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset ja viimeisenä vähän jäähtynyt mannapuuro. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.

  3. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 30-35 min. Nauti hillon ja/tai kermavaahdon kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.