Hedelmäinen Ahvenanmaan pannukakku

Hedelmäinen Ahvenanmaan pannukakku

Ahvenanmaalaiseen pannukakkuun käytetään yleisesti joko manna- tai riisipuuroa.  Itse päätin sekoittaa mukaan pari ylikypsää banaania, joiden avulla pannarista tuli ihanan mehevä. Pannarihan on myös siitä mahtava iltapala tai jälkkäri, että se sisältää paljon proteiinia ja vähän sokeria.

5dlmaitoa
¾dlMyllyn Paras Mannasuurimoita
1-2rklvoita
½tlsuolaa
½dlsokeria
2kypsää/ylikypsää banaania
1tlkardemummaa
1tlvaniljasokeria
4dlmaitoa
2dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
4munaa

Valmistusohje

Keitä puuro: kiehauta maito ja vatkaa joukkoon suurimot. Anna kiehua miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoittaen 5-10 min. Sekoita valmiiseen puuroon voi ja laita jäähtymään. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne munien joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset ja viimeisenä vähän jäähtynyt mannapuuro. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 30-35 min. Nauti hillon tai hillon ja kermavaahdon kera.

Resepti:
Vappu Pimiä, Radio Novan Vapun valtakunta

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Onko reseptissä tarkoituksella 5dl maitoa ja myöhemmin 4dl maitoa?