Hedelmäinen Ahvenanmaan pannukakku
Katso suosituin pannukakkureseptimme ja samalta sivulta löytyviä muita suussa sulavia pannukakkuja.

- Ahvenanmaalaiseen pannukakkuun käytetään yleisesti joko manna- tai riisipuuroa.
- Itse päätin sekoittaa mukaan pari ylikypsää banaania, joiden avulla pannarista tuli ihanan mehevä.
- Pannarihan on myös siitä mahtava iltapala tai jälkkäri, että se sisältää paljon proteiinia ja vähän sokeria.
5 | dl | maitoa |
¾ | dl | Myllyn Paras Mannasuurimoita |
1-2 | rkl | voita |
½ | tl | suolaa |
½ | dl | sokeria |
2 | kypsää/ylikypsää banaania | |
1 | tl | kardemummaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
4 | dl | maitoa |
2 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
tai Emännän Puolikarkea Vehnäjauhoja | ||
tai Karkea Vehnäjauhoja | ||
4 | munaa |
Valmistusohje
-
Keitä puuro: kiehauta maito ja vatkaa joukkoon suurimot. Anna kiehua miedolla lämmöllä säännöllisesti sekoittaen 5-10 min. Sekoita valmiiseen puuroon voi ja laita jäähtymään.
-
Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Muussaa banaanit haarukalla ja lisää ne munien joukkoon. Sekoita joukkoon kaikki loput ainekset ja viimeisenä vähän jäähtynyt mannapuuro. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia.
-
Kaada uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 220-asteisessa uunissa noin 30-35 min. Nauti hillon tai hillon ja kermavaahdon kera.
Kommentoi reseptiä