Hernekeiton kanssa oiva jälkiruoka on pannari.

Tässä pannariin on tuotu itämaista eksoottisuutta jasmiiniriisillä ja kookosmaidolla.

Älä paista pannaria liian kauan, kuiva pannari ei ole hyvää!

Jasmiinipannarin makuun sopivat erittäin hyvin kermavaahto ja appelsiinimarmeladi.

Voit myös itse marinoida appelsiini- tai mandariinilohkoja esim. sitrusliköörissä, punssissa tai rommissa.

Katso alta video kuinka jasmiinipannari valmistetaan hernekeiton kanssa.

Katso myös Herkullisen Pannarin resepti.

Ainekset iso (reunallinen) uunipellillinen, 12-16 palaa annosta

8
dl
kookosmaitoa
4
munaa
2
rkl
hunajaa, sokeria tai appelsiinimarmeladia
½
tl
suolaa
1
tl
kardemummaa
1
tl
vaniljasokeria
tl
inkivääriä)
(1
dl
kookoshiutaleita ja/tai rusinoita)

Ohje

  1. Keitä jasmiiniriisiä kypsäksi ohjeen mukaan tai käytä ruoasta jäänyttä tähderiisiä (2 dl raakaa riisiä = n. 6 dl kypsää riisiä).

  2. Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainekset keskenään. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina.

  3. Paista uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Tarjoile appelsiinimarmeladin tai mansikka(tuore)hillon kanssa.

VINKKI: Kuitupitoisen Kauramannapannarin saat käyttämällä ohjeeseen jasmiiniriisin tilalla 6 dl kauramannapuuroa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Vinkit

Voit käyttää pannariin myös puolet tavallista maitoa ja tölkillisen kookosmaitoa (4 dl), myös rasvattomat ja laktoosittomat maidot sopivat tähän reseptiin hyvin.

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.