Jasmiini Pannari

55 min, josta valmisteluaika 20 min
- Hernekeiton kanssa oiva jälkiruoka on pannari.
- Tässä pannariin on tuotu itämaista eksoottisuutta jasmiiniriisillä ja kookosmaidolla.
- Voit käyttää myös puolet tavallista maitoa ja tölkillisen kookosmaitoa (4 dl), myös rasvattomat ja laktoosittomat maidot sopivat tähän hyvin.
- Älä paista pannaria liian kauan, kuiva pannari ei ole hyvää!
- Jasmiinipannarin makuun sopivat erittäin hyvin kermavaahto ja appelsiinimarmeladi.
- Voit myös itse marinoida appelsiini- tai mandariinilohkoja esim. sitrusliköörissä, punssissa tai rommissa.
- Katso alta video kuinka jasmiinipannari valmistetaan hernekeiton kanssa.
- Katso myös Herkullisen Pannarin resepti.
iso (reunallinen) uunipellillinen, 12-16 palaa
8 | dl | maitoa tai kookosmaitoa |
4 | munaa | |
3 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
2 | dl | Myllyn Paras Jasmiini Riisiä |
2 | rkl | hunajaa, sokeria tai appelsiinimarmeladia |
½ | tl | suolaa |
1 | tl | kardemummaa |
1 | tl | vaniljasokeria |
(½ | tl | inkivääriä) |
(1 | dl | kookoshiutaleita ja/tai rusinoita) |
Valmistusohje
-
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä jasmiiniriisiä kypsäksi ohjeen mukaan tai käytä ruoasta jäänyttä tähderiisiä (2 dl raakaa riisiä = n. 6 dl kypsää riisiä).
-
Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina.
-
Paista uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Tarjoile appelsiinimarmeladin tai mansikka(tuore)hillon kanssa.
VINKKI: Kuitupitoisen Kauramannapannarin saat käyttämällä ohjeeseen jasmiiniriisin tilalla 6 dl kauramannapuuroa.
Kommentoi reseptiä