Jasmiini Pannari

Jasmiini Pannari

Hernekeiton kanssa oiva jälkiruoka on pannari. Tässä pannariin on tuotu itämaista eksoottisuutta jasmiiniriisillä ja kookosmaidolla. Voit käyttää myös puolet tavallista maitoa ja tölkillisen kookosmaitoa (4 dl), myös rasvattomat ja laktoosittomat maidot sopivat tähän hyvin. Älä paista pannaria liian kauan, kuiva pannari ei ole hyvää! Jasmiinipannarin makuun sopivat erittäin hyvin kermavaahto ja appelsiinimarmeladi. Voit myös itse marinoida appelsiini- tai mandariinilohkoja esim. sitrusliköörissä, punssissa tai rommissa. Katso tästä kuinka jasmiinipannari valmistetaan hernekeiton kanssa. Katso myös Herkullisen Pannarin resepti.

iso (reunallinen) uunipellillinen, 12-16 palaa
8dlmaitoa tai kookosmaitoa
4munaa
3dlMyllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2dlMyllyn Paras Jasmiini Riisiä
2rklhunajaa, sokeria tai appelsiinimarmeladia
½tlsuolaa
1tlkardemummaa
1tlvaniljasokeria
tlinkivääriä)
(1dlkookoshiutaleita ja/tai rusinoita)

Valmistusohje

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Keitä jasmiiniriisiä kypsäksi ohjeen mukaan tai käytä ruoasta jäänyttä tähderiisiä (2 dl raakaa riisiä = n. 6 dl kypsää riisiä). Sekoita kaikki taikinaan tulevat ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla n. 25 min kauniin väriseksi. Tarjoile appelsiinimarmeladin tai mansikka(tuore)hillon kanssa.

VINKKI: Kuitupitoisen Kauramannapannarin saat käyttämällä ohjeeseen jasmiiniriisin tilalla 6 dl kauramannapuuroa.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Kommentoi reseptiä

Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.

Kommentit (1)

Laitoin keitettyä hirssiä riisin asemesta.